Vad är en gas tankless Varmvattenberedare?

En gas tankless varmvattenberedaren är en typ av varmvattenberedare som värmer bara vatten som används vid den tiden, snarare än att lagra varmvatten i en stor tank fram till användning. I en del bostäder, är en gas tankless varmvattenberedare installeras centralt på samma sätt som en tank värmare skulle bli. I andra fall, särskilt i stora hem, är värmare placeras nära de punkter för användning i hemmet, så att varmt vatten görs tillgängliga snabbare än om den var tvungen att resa från en central enhet.

Det har varit vanligt i många år i Europa och andra områden för att använda en gas tankless varmvattenberedare. I USA är dock de flesta hushåll fortfarande använda en varmvattenberedare med en tank. Detta tycks vara en fråga om regional preferens mer än något annat, eftersom populariteten av gas tankless varmvattenberedaren har börjat växa i USA de senaste åren. Dessa varmvattenberedare kan fås att fungera med någon brännbar gas som bränsle, antingen naturgas eller propan. Butan används även i många delar av världen för samma ändamål, men det är ovanligt i USA

Användningen av en gas tankless varmvattenberedare ger vissa särskiljande fördelar jämfört med modeller som använder lagringstankar. Det mest anmärkningsvärda fördelen är att minska energianvändningen och de kostnadsbesparingar som detta genererar. Eftersom en tankless varmvattenberedare använder ingen energi när varmvatten inte används, är kostnaderna för driften av enheten mycket lägre än för en tank värmare. Också, till skillnad från med en tank värmare, tankless varmvattenberedare ger varmvatten som aldrig "tar slut", eftersom nytt vatten kontinuerligt uppvärmd. I praktiken innebär detta att många människor i en rad kan duscha utan den sista person som har att duscha i kallt vatten, som kan inträffa med en tank värmare.

Förutom ovanstående fördelar, tankless varmvattenberedare tar upp mycket mindre utrymme än sina motsvarigheter. Detta är viktigt när de bor utrymmet är begränsat, och är troligen en stor faktor i popularitet av dessa enheter i Europa och liknande områden, där merparten av befolkningen bor i flerfamiljshus. Den största nackdelen med en tankless varmvattenberedare är den initiala kostnaden. Installationen av enheten, samt varje eftermontering av VVS, kan vara ganska kostsamt. Detta är särskilt fallet i U. S. , där tankless mönster är relativt ny och ovanlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.