Vad är en automatisk sprinkleranläggning?

en automatisk sprinkleranläggning som är ett bevattningssystem som är konstruerad för att driva en serie av sprinkler på ett automatiserat. System av denna typ används ofta för allmän gräsmatta och sjukvård, som ett led i att ta hand om små och stora trädgårdar, och som ett sätt att bibehålla marktäckande i parker och andra offentliga platser. Automatiska sprinkler kan ställas in med relativt liten ansträngning, vilket gör det enkelt att lägga till eller byta ut ett system för användning med någon typ av egendom.

En grundläggande automatisk sprinkleranläggning som omfattar tre grundläggande komponenter. Sprinklerdysor är nödvändiga för att driva ut vattnet över landskapet. För att dirigera vatten till sprinklerhuvud, flexibel vattenledningar ansluta sprinklers till en vattenkälla. Den tredje komponenten, en tidtagningsanordning, gör det möjligt att sekvens systemet att automatiskt ta initiativ till bevattning och att upphöra med bevattning efter en förutbestämd tid.

vattensprinkler kan användas i nästan alla klimat. En automatisk sprinkleranläggning som är ett bra sätt att bibehålla en grön gräsmatta under sommarmånaderna med liten eller ingen nederbörd. Systemet kan läggas i kö för att vattna gräsmattan tidigt på morgonen eller sent på kvällen, beroende på preferenser husägare. Vissa system gör det möjligt att inrätta ett återkommande vattenhål schema i trettio dagar eller längre. Det innebär att människor som reser kan vara förvissad om att gräsmattan skulle få en tillräcklig mängd vatten även när ingen är hemma i flera veckor.

En automatisk vatten sprinkleranläggning är också till hjälp med trädgårdsarbete. Installera ett automatiskt system fungerar bra med små bakgård trädgårdar och även med stora trädgårdar av betydande belopp av arealen. Eftersom sprinklerhuvud arbeta av en gemensam kontrollpanel, är det möjligt att förinställa när och hur länge sprinklerna aktiveras. Detta bidrar till att grödor eller andra växter att få rätt mängd vatten som behövs för att optimera en sund tillväxt.

De flesta versioner av en automatisk sprinkleranläggning i dag är tillräckligt sofistikerad för att ge operatören att tillfälligt upphäva vattning schema. Till exempel kan en husägare avbryta vattnas för en dag eller två när nederbörden stor. När regnet har passerat, kan husägare återaktivera den planerade vattning sessioner, ändra schema och varaktigheten av varje session, eller ange en helt ny programtablå.

Prissättningen för en automatisk sprinkleranläggning varierar beroende på antalet sprinklerhuvud deltar i systemet, samt vilken typ av kontroll som är inbyggda i systemet. Ett grundläggande system som gör det möjligt för ägaren att ställa en enkel dagligt återkommande schema som kan stängas av eller på och är lämplig för hemmabruk kommer att kosta betydligt mindre än mer sofistikerade system som används på kommersiella jordbruksföretag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.