Vad är en Bloodgood japansk lönn?

En Bloodgood japansk lönn är en japansk lönn sort som är djupt röd, nästan lila blad som blir klarröda i höst. Denna lönn sort kan elektrifiera hösten landskapet med dess nästan neon röda blad innan bladen dö och släppa från trädet. Ett antal japanska lönnar producera röda blad, men Bloodgood är en av de mest slående röd japansk lönn sorter, och som ett resultat, en av de mest populära. Några andra röd lönn sorter inkluderar Crimson Queen, Ever Röd, Atropurpureum, Nomura Nishiki, Tamukeyama och Red Filigree Lace.

Formellt är Bloodgood japansk lönn som kallas Acer palmatum "Bloodgood" . Trädet växer i USDA zoner fem till åtta, med en viss zon nio trädgårdsmästare som har succé med det, och det gillar relativt neutral mark. Bloodgood japanska lönnar växer inte bra i lerjord eller kraftigt basisk jord, och de föredrar sol till halvskugga.

Dessa träd släcka grunda rötter som fördjupar med tiden. När en Bloodgood japansk lönn planteras bör trädgårdsmästare komma ihåg att trädet kommer att växa upp till 20 fot (sex meter) hög, och att dessa träd kan bli långsam odlare. Jorden bör vara förberedd med kompost och gödsel före plantering och träd bör regelbundet befruktas under våren, innan bladen visas. Efter cirka tre år av tillväxt kan trädgårdsmästare börja beskära en Bloodgood japansk lönn forma det, eller så kan de låta trädet ha en naturlig tillväxt vana.

japanska lönnar är benägna att bränna under sommaren. Genom att vattna på morgonen eller kvällen kan trädgårdsmästare minska risken för blad skador på grund av brännskador, och de kommer också att öka vatteneffektivitet i trädgården, eftersom mindre vatten kommer att försvinna av avdunstning. Den Bloodgood japanska lönn har oftast en upprätt växtsätt, och det tenderar att gren ut över tid att skapa en rundad utseende.

slående blad av dessa fantastiska träd kan göra dem utmärkta höjdpunkter eller fokala punkter i ett landskap. En enda Bloodgood japansk lönn kan se ganska distinkt mot bakgrund av en neutral gröna toner, eller trädet kan kopplas ihop med andra färgglada blad och blommor, beroende på estetik i det enskilda trädgårdsmästare. Dessa träd är relativt lätt håller med att de etableras i ett område av trädgården som de vill, och de kan komma från utsäde och sticklingar, för trädgårdsmästare som är intresserade av föröknings Bloodgood japanska lönnar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.