Vad är det bästa sättet att rengöra koppar?

Koppar kan vara tufft, men det är också temperamentsfull och föränderliga. De grönaktiga ärg patina som ser så framstående på ett koppartak eller staty kanske inte verkar så attraktiva på koppar botten av en kruka. Eller att samma pott som okänsligt för vatten kan reagera med syret i luften och vända en mörkt brun nyans som lämnar bekanta koppar lysa bara ett minne.

För att rengöra koppar, men det är det t nödvändigt att gå så långt som till järnhandel. Merparten av leveranserna för att göra jobbet finns i ditt skafferi och vad låter som folkmusik rättsmedel ofta visa sig vara ganska effektiva. Ketchup, citron, vinäger och salt? Alla kommer starkt rekommenderas för att rengöra koppar, när det används på rätt sätt.

De tre gärningsmännen som orsakar koppar mattas är kopparförening svavelväte, koppar sulfat och koppar klorid. Alla är mottagliga för påverkan av syra inverkan, särskilt mild hushåll syror. För att rengöra koppar, tror ättika eller citronsaft.

naturligtvis, eftersom denna metall har så många praktiska tillämpningar, finns det många sätt att rena koppar i stor skala. På det industriella planet är det en av de metaller som lämpar sig för ultraljud rengöring enheter. Det finns också ett antal starka kommersiella rengöringsmedel som koppar tål.

På närmare håll är det viktigt att komma ihåg att koppar eller mässing redskap ofta är belagda med en klarlack. Om objektet är avsedd för dekorativt bruk, är det ett plus, eftersom lacken är utformad för att motstå mattas. Om objektet skall användas för matlagning, eller kommer i kontakt med varmt vatten, bör dock lacken tas bort. Detta kan åstadkommas genom att sänka ner objektet i en lösning av kokande vatten och bakpulver.

För att rengöra koppar när lacken tas bort, kan tillämpningen av en pasta bestående av mjöl, salt och citronsaft eller vinäger vara ganska effektiva. Även ketchup, då smetas på en koppar bestick, att undanröja matt tack vare vinäger i sin makeup. Rochelle salt (kaliumnatriumtartrat) är en annan möjlighet när det kombineras med kaustiksoda, medan vinäger och salt är ett sätt att återställa glans koppar ören mattas med tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.