Vad är det bästa sättet att rengöra en pool?

Äga en pool, vare sig mark, ovan jord, eller portabla, är ett sommartid lyx, men är också ett ansvar när det gäller underhåll och rengöring. Det är absolut nödvändigt att rensa en pool på ett regelbundet för att upprätthålla vatten stabilitet och undvika vanliga pool problem som alger tillväxt, grumligt vatten och bakterier. Det finns flera steg åt att städa en pool, de flesta som utförs rutinmässigt.

Som en tumregel är klart vattnet en bra indikator på god kemisk balans. Botten av poolen ska vara synligt, oavsett djup. Grumliga eller smutsigt vatten kan vara en indikator på felaktig kemisk balans eller smutsigt vatten, en felaktigt fungerande pump, kan vara resultatet av döda alger efter behandling, eller kan orsakas av en kemisk reaktion eller andra villkor. För att rengöra en pool effektivt, en fungerande pump med ett rent filtret ska köras hela tiden och följande rutinmässiga åtgärder bör vidtas.

Skumma ytan av vatten regelbundet för att ta bort löv, insekter , och annat skräp som så småningom kommer flyta på botten, falla sönder och skapa mindre partiklar av skräp på vägen. En automatisk skimmer system sprang i samband med poolens pump bidrar till att minska frekvensen av skumma och är oftast en del av alla i-marken och de flesta över marken pooler. Mindre, portabla pooler har normalt ingen automatisk skimmer system, men ett kan vara tillgängliga som tillbehör till vissa modeller.

Andra uppgifter som bör göras för att rena en pool och upprätthålla renlighet omfatta dammsuger botten av poolen regelbundet för att ta bort sjunkna skräp, regelbundet rengöra sidorna av poolen med en pool pensel, och kontroll och underhåll av skummaren korgar och filter pool.

Förutom vanlig städning för avlägsnande av skräp, regelbundet testa poolens kemikalier är viktigt att vattenkvaliteten. Klor och pH-nivån måste hållas på rätt nivå för att rensa en pool på rätt sätt. Klor fungerar som en grodd-dödande medel, men skall stå till cirka 1,0 till 3,0 delar per miljon (ppm) skall vara effektiv. Den pH-nivåer bör hållas mellan 7,2 och 7,8 för att hjälpa klor upprätthålla en effektiv desinficering egenskaper samtidigt undvika hud-och ögonirritation.

Noggrann kemisk övervakning är nödvändig eftersom luftens temperatur, kan ofta använda, och andra faktorer påverkar klor och pH-nivåer. Dessutom kan andra kemikalier vara nödvändigt att rengöra en pool och håller den ren, såsom algaecide, vatten förtydligande, och enzymer. Särskilda rengöring riktlinjer den avser vattenkvaliteten bör undersökas enligt ditt område och miljömässiga förhållanden och kan bäst läras genom att tala med en simbassäng expert vid en leverans återförsäljare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.