Vad är det bästa sättet att rengöra Crystal?

felrisk och ofta värdefulla kräver kristall hanteras varsamt. Att veta hur man rengör kristall kan minimera risken för skador. För att rengöra kristall föremål som servis, smycken statyetter eller ljuskronor, måste kristallen rengöring ske för hand.

Ta en tubful ljummet vatten och tillsätt några mild tvål och ättika till den. Skölj servis i detta. Med en mjuk borst tandborste eller en svamp pad, skrubba försiktigt ta bort ackumulerad smuts.

Håll kristall nedsänkt i diskmedel ättika skölj att bli av med fläckar eller grumlig märken. En sköljning görs genom att lösa en protes rengöringstablett i vatten är också effektivt. Om glaset har utvecklats för mycket grumling kan skadan bli oåterkallelig. Det är bäst att försöka förhindra att sådana grumling från att inträffa överhuvudtaget. De skyldiga är ofta starka rengöringsmedel, så försök att undvika dessa och använda milda, hemgjorda rengöringsmedel för daglig kristall rengöring.

Testa en blekmedel och varmt vatten kombination. Ett annat alternativ är ett bakpulver och citronsaft pasta. Blötläggning två skedar ris i vatten och sedan doppa kristall i den kan besegra några fläckar.

Om inte, köp det bästa glaset städare som finns på marknaden. Kontrollera etiketten att rengöring produkten inte innehåller några skadliga ammoniak i den. Oavsett om du använder en hemmagjord eller affären spola till ren kristall, håll punkter under rent rinnande vatten efteråt och tvätta också.

Bred ut servis på en ren disk nästa. Aldrig lugg eller hög ovanpå varandra. Låt poster lufttorka. Sen polera varje med en mjuk luddfri trasa för att göra kristallen gnistan.

Några av de städning tekniker som används för rengöring kristall servis kan användas för att rena kristallen figuriner också. Om det inte är möjligt att blöta ner figurer i sköljvattnet, våt en tidning i det och torka dem med det. Med smycken, där inställningarna kan vanära om blötläggas, kan samma förfarande som skall följas.

För att rengöra kristallkronor, stänga av el och sänka dem från taket. Wrap skyddsplasten om glödlampor. Förbered en rengöring skölj av en del isopropylalkohol och tre delar vatten.

Doppa en trasa i denna skölj och torka försiktigt den kristallkrona. Följa upp detta våt torka genom att torka av med en torr trasa. Spraya ljuskrona med skölj skulle vara snabbare, men torka av varje del är en mer grundlig och mer effektivt sätt att rengöra kristallkronor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.