Vad är Radiant golvvärme?

golvvärme system används för att sprida värme genom ett hus eller kontorsbyggnad genom att tvinga en uppvärmd medium under golvet paneler. Det finns tre huvudsakliga typer av värmegolv: elektrisk, luft och vätska. Efter uppvärmning valt medium och pumpas genom rör, värme stiger från golvet i och med spridning.

Ett golvvärmesystem system kan byggas antingen med en stor termisk massa som en isolator-till exempel en platta av betong med rör som går genom den-eller genom att placera rören direkt under trä-eller linoleumgolv. Om utsläppande matta på golvet, är det viktigt att använda som tunna en matta som möjligt, eftersom det isolerande egenskaper mattan håller strålningsvärme från att bli uppåt.

Elektriska våningsplan är populära bara i de regioner där elen är billig, eller när en elleverantör erbjuder utanför högtrafik. När du använder elektrisk uppvärmning, är det nästan alltid att rekommendera att använda en stor termisk massa som betong, för att du kan dra nytta av den mest gynnsamma el billigt och bygga upp värme under denna tid till det senaste under de dyrare timmar.

Air värmesystem är impopulära bland golvvärme gemenskapen på grund av deras oförmåga att behålla mycket värme över tiden. De används endast i situationer där lite värme behövs-för de flesta hushåll använder de helt enkelt är för ineffektiva, (spärra mildare regioner i landet).

Flytande är den vanligaste mediet i modern golvvärme system. Även känd som vattenburna system , kan de använda allt från olja till vatten i sina värme-bärande vätska. En central panna värmer upp vätskan och sedan pumpar det genom rören i huset. De flesta golvvärme system har ett antal zoner i rörledningar, så värmespridning i hela huset regleras genom att avskärma vissa områden och lämna andra öppet för flödet av vätska.

Alla typer av golv kan användas med en golvvärme, inklusive lövträ, linoleum, betongplatta, kakel eller vinyl. Keramiska plattor är den överlägset mest populära, eftersom det passerar värmen enkelt är estetiskt tilltalande, ger ett betydande termiska massa, och många människor njuta av känslan av varm platta på sina bara fötter. När du använder trä, är det en god idé att behandla trä för att minska sprickbildning eller varp.

Radiant golvvärme har varit i bruk ända sedan det romerska riket när de använde sig av en luft- värmesystem. På 1930-talet Frank Lloyd Wright var den första framstående arkitekten till vitt använda strålande våningsplan, välja Hydronics. Sedan dess har många arkitekter börjat integrera strålande system på våningarna i sina hus. Förutom att vara något mer energieffektiva än traditionella forcerad system, golvvärmesystem, värmesystem har extra fördelar med att ha någon estetisk markör som ledningar, demedför ingen utanför damm och partiklar in i huset och de är helt tyst. Detta har gjort det en favorit på senare år, med fler och fler husägare vänder sig till golvvärme för klimatkontroll behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.