Vad är Fotoelektriska Brandvarnare?

Fotoelektriska brandvarnare finns brandvarnare som använder förändringar i en ljusstråle som en indikator på en brand. Dessa känsliga brandvarnare är idealiska för att upptäcka pyrande bränder som kan brinner långsamt vid låga temperaturer, såsom madrass och bränder möbler, eller bränder lurar under mattor och i draperier. En fotocell ingår också i dubbla larm sensor rök, särskild brandvarnare som är utformade för att reagera på olika typer av bränder. Många järnhandeln säljer fotoelektriska brandvarnare, och en del brand organisationer säkerhet och brandkåren distribuera dem gratis som en offentlig tjänst.

Alla typer av brandvarnare bör kontrolleras minst två gånger om året för att säkerställa att den fungerar ordentligt. Det är också en god idé att byta batterier när du kontrollerar din brandvarnare, många kontrollera sina brandvarnare När tiden ändras, eftersom detta vartannat fall redan kräver justering av annan hemelektronik. Om du är osäker på hur du kontrollerar din brandvarnare, kolla i instruktionsboken eller fråga brandkåren om hjälp.

det inre arbetet i en fotoelektrisk brandvarnare innehåller en lysdiod (LED) och en liten sensor som är kalibrerad för att registrera subtila förändringar i ljusstrålen som skapats av LED. Under normala omständigheter förblir ljus klar och stadig. När partiklar av rök in i luften, dock i ljusstrålen är skymd. Beroende på stil fotoelektriska brandvarnare, läser sensorn ljus som skingrar som en följd av rökig villkor, eller att den registrerar ett plötsligt otydliga i balken.

När sensorerna i fotoelektriska brandvarnare registrera partiklar i luft, utlösa de ett högt larm som piper, skrika eller göra andra påträngande, mycket påtaglig ljud. Ljudet varnar de boende i ett område, vilket visar att de snabbt skulle lämna området eller fastställa källan till röken som orsakar brandvarnaren att gå av. I vissa fall kan fotoelektriska brandvarnare utlösas av rök matlagning, rökelse eller liknande tillstånd, i vilket fall brandvarnaren kan stängas av och återställs.

Medan fotoelektrisk brandvarnare är en bra brandsäkerhet verktyg är det viktigt att komma ihåg att hålla fulladdad brandsläckare i lämpliga platser runt huset för att se till att du kan släcka små bränder. Det bästa valet för en brandsläckare är en kombination brandsläckare som kan hantera flera typer av bränder, till exempel en ABC-släckare som kan släcka fett bränder, elektriska bränder och bränder som orsakats av grundläggande bränsle som papper produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.