Ska jag köpa persienner eller gardiner?

När det gäller att klä dina fönster har du alla typer av val i dessa dagar. Även med ett så brett utbud av stilar och mönster att välja mellan är stort, kan det också vara förvirrande. Till exempel bör du gå med persienner eller gardiner i ett visst rum? Här är några tips som hjälper dig att lösa persienner eller gardiner debatt, och göra val som är rätt för dig.

Även om många människor inte relatera hälsotillståndet hos de boende med den typ av fönster behandlingar som skall användas i ett rum, är det faktum att vissa fönster överdrag måste diskonteras omedelbart på grund av allergier och luftvägssjukdomar frågor. Till exempel kan en person med svår astma vill inte trä persienner eller plast miniblinds används i rummet. Mörkar tenderar att vara en magnet för stoftavskiljning, vilket skulle innebära att de skulle behöva städas dagligen. Eftersom varje housecleaner kan säga er, grundlig rengöring av persienner är en tidskrävande uppgift. Däremot gardin material som är ljusa och luftiga är mycket lättare att hålla fria från damm kvalster och skulle vara en sundare alternativ för astma.

En annan faktor i beslutet att gå med persienner eller gardiner har att göra med syftet med rummet. Till exempel sovrum tenderar att dra nytta av användningen av persienner, eftersom de är mycket effektiva på att blockera utanför ljuskällor. Det innebär att oavsett när du behöver sova, teckning blinds för att bidra till att göra rummet vara mycket bättre främjar god sömn. Åh andra sidan kan ett fönster över diskbänken vara ett exempel på ett fönster där gardiner är att föredra, eftersom du vill ha tillgång till naturligt ljus större delen av tiden.

En tredje fråga i valet mellan persienner eller gardiner är inredning av utrymmet. Självklart du vill ha persienner eller gardiner för att komplettera vad du redan har pågått i rummet. Äldre hus med högt i tak och möbler skulle göra mycket bättre med tunga draperier och kanske nyanser fönster. Skulle dock bungalows med kortare tak och fönster gynnas troligen från den luftiga känslan av att mörkarna kan ge både rummet och fönstret också, som accentueras av ingenting annat än en enkel kappa.

Slutligen kommer din förkärlek för fönster behandlingar vara den avgörande faktorn mellan persienner eller gardiner. En del föredrar en minimal mängd av förband under ett fönster, men ändå vill att den ska fungera. Om så är fallet, mörkarna är din lösning. Om du ser dina fönster som en plats att lägga till en extra färg, då gardiner är det självklara valet. I slutändan kan persienner eller gardiner verka attraktiv och lägga till stämningen i rummet. Gör ditt val baserat på din smak och funktionella behov för rummet, och du blir nöjd med valet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.