Hur väljer jag till den bästa pumpen?

välja rätt pool pumpen kan verka som en skrämmande uppgift. Konsumenterna ställs inför nya termer som "flöde" och "huvud tryck" och har ingen egentlig aning om hur man figur dessa siffror. Använda några enkla beräkningar kan konsumenterna få en bra uppfattning om vad pump som passar dem bäst.

Den första beräkningen som måste tänkte kallas flöde. Detta talar om den mängd vatten som kan flyttas inom en viss tidsperiod och mäts vanligtvis i liter per minut (gpm). Att räkna detta har konsumenterna först veta hur många liter vatten är i deras pool.

figur i gallons i poolen, först multiplicera längd och bredd av poolen i djupet. Till exempel för en pool som är 10 fot (3,0 meter) bred och 20 fot (6,1 meter) lång och 5 fot (1,5 meter) djupt, multiplicera 10 gånger 20 gånger 5 för att få en totalt 1000 kubikfot (28,3 kubikmeter ). Det finns omkring 7,5 gallon (28,4 liter) i en kubikfot av rymden, så nu multiplicera 7,5 med 1000. Poolen i detta exempel har cirka 7. 500 gallons (28. 390 liter).

Den genomsnittliga poolen måste cirkulera motsvarande allt vatten i poolen ungefär var fyra till sex timmar minst en eller två gånger dagen. Detta betyder inte att allt vatten kommer att delas ut, men det garanterar att en stor del av det kommer att bli. Att räkna ut flödet, måste användaren bestämma hur ofta de vill att vattnet helt cirkulera.

Till exempel, för 7. 500 gallon (28. 390 liter) pool som nämnts ovan kan konsumenten beslutar de vill att pool för att till fullo cirkulera var sjätte timme. Dela upp det totala gallon av sex. Det innebär att det finns 1. 250 gallons (4. 731 liter) per timme som behöver cirkulera. Dividera detta antal med 60, till det antal minuter i en timme, hitta gpm. För exempel här skulle flödet vara precis runt 20 gpm.

En del kommer att stanna här och tro att de helt enkelt behöver en pool pump med ett flöde på 20gpm. Denna beräkning tar inte hänsyn till det motstånd mot flödet som uppstår från de drar skapas inom rör och genom filtrering system. Detta motstånd kallas huvud tryck. Den beräknas i fötter huvud.

För att bestämma den exakta huvudet trycket är ett svårt och matematiskt utmanande uppgift. I stället kan poolägare använda en sammanfattning at-home uppskattning. Först räkna ut hur många meter i rörledningar finns mellan pumpen och det område där vattnet tappas tillbaka i bassängen. Detta är det första trycket och börjar siffran för huvud tryck.

Nu, om ett filter används för att rita och returvattnet, dividera antalet i halv, eftersom att stödet kommer att minska svårigheterna att transportera vatten. För alla områden där diametern på returledningen ändras på, lägga till ett nummer som motsvarar den procentuella förändring. Till exempel, om du använder en 1 tum (2,54 cm) rör för 10 fot (3 meter) att ändringar till 3 /4 tum (1. 9 cm) pipa, lägga 25% mer, eller 2,5 fot (0,7 meter), för beräkningen.

Varje 90-graders sväng lägger ytterligare en till två fot i huvudet. Alla inline filter kommer två till tio fot i huvudet. Om filtret använder ett kursmaterial, uppskattning av de lägre prisklasserna. Ju finare filtertyp, tillade mer fötter.

Om vattnet är tillbaka på vattenytan i poolen eller över, det är slutet på beräkningar. Om det är under ytan, lägg en fot av djur för varje fot under ytan. I allmänhet kommer en i jord grupp har 50-60 meter huvud tryck, medan en ovan jord kommer att ha cirka 30 meter huvud tryck.

Efter huvudet förlusten har beräknats i fötter, kolla tillverkarens uppgifter för att se vad pool pump fungerar bäst för den specifika konfiguration. Varje pool pump kan hantera olika flöden och förluster huvud med olika hästkrafter.

Det är viktigt att inte välja en pool pump större än nödvändigt. En alltför stor pump använder extra energi och bidrar till högre än nödvändigt energiräkningar. Med hjälp av dessa enkla beräkningar kan poolägare in i en butik beredd att köpa rätt pump för deras individuella inställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.