Hur väljer jag det bästa stor buske?

När väljer de bästa stor buske för din gård, är det en god idé att fundera på hur väl anläggningen sannolikt kommer att växa samt tid och kraft du är villig att sätta i att ta hand om det. Det viktigaste är att se till att välja en buske som trivs i ditt geografiska område och klimat. Andra överväganden att göra när de beslutar om rätt stor buske för utsidan av ditt hem är konsistens, färg och rum.

En buske kanske först verkar vara en idealisk storlek för den plats du har i åtanke för din gården. Men skulle den växa dramatiskt både i bredd och höjd i flera år. Om du plantera en stor buske för nära ditt hem, kan det orsaka skador på strukturen i ditt hus genom att störa stiftelse väggar. Kontrollera informationen taggar på plantskola buskar för rekommendationer om de växter förväntade storleken på förfallodagen.

En stor buske kan skapa en underbar fokus på en bangård. Det kan dra ögat till den och skapa en slående kontrast till ett hem utsida och landskapsarkitektur. Du bör välja en buske färg som fungerar väl med de färger som används på ditt hus. Till exempel kan en lila-blommande buske komplimang en blekgul hem som lavendel och ljust gula blommor planterats någon annanstans på gården.

Texture gör definitivt en skillnad i utseendet av trädgården buskar. Strukturen på en stor buske kan bidra till att skapa känslan i dina landskapsarkitektur. Exempelvis kan växter med små fina blad och blommor lägga ett romantiskt utseende medan ett grovt texturerat anläggning som en kaktus kan ha en mer dramatisk effekt. Välja strukturen på buskar att plantera är mest en fråga om personlig smak eftersom de flesta texturer med fungerar bra med någon typ av hem stil.

För trädgårdsodlare är villiga att arbeta den extra tid och ansträngning, växer en stor buske från frö kan vara ett alternativ. Buske frön bör tas från en frisk planta som växer bra i området eller köpt från en ansedd lokal plantskola. Vare sig du öka din buske från frö eller växt en redan odlade, se till att du har den bästa odlingsförhållanden möjligt. Till exempel försöker växa buskar som trivs i full sol i ett område som endast delvis soligt inte leder till de bästa stor buske.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.