Hur väljer jag det bästa Teak stolar?

teak bör alltid vara en topp val när vi letar efter det bästa i utemöbler. Teak stolar specifikt är några av de finaste utemöbler skapad idag. När du väljer en stol, finns det några viktiga saker att tänka på: hur gamla teak som används i byggandet, hur stolen är monterad är hårdvaran som åtföljer varje stil, och huruvida stolen helt tillverkad av teak mot teak faner eller teak ersättare.

Även teak är bland de dyraste skogen i världen är det lätt att förstå attraktion. Teak möbler har en populär gyllenbrun yta, som blir silvergrå som det åldrar. Träet innehåller naturligt förekommande olja som avskräcker insekter och gör det antimikrobiella. Det är inte heller påverkas av extrema väderförhållanden som andra träslag, så kommer kyla, regn, eller värme inte ruttnar, split, vävda eller låsbeslaget en teak stol.

Teak trä är i hög efterfrågan och priser därefter. Därför är det viktigt att veta vilken typ av teak trä har använts för att göra stolar. Ju äldre trädet från vilken teak tas det bättre, med tio år som standard. Alltid vara säker på teak stolar är gjorda av massiv teak och inte teakfanér, vilket är plywood med ett tunt lager av teak laminerade till dess yta. Också vara säker på att inte förväxlas med "teak substitut" som iroko, ett billigare afrikansk ädelträ som är populärt i Europa och har vissa egenskaper som liknar teak.

Var noga med att överväga vård med vilka teak stolar monteras. Leta efter instickslås och tappar konstruktion, århundraden gammal teknik för att ansluta vinklade leder. Denna metod använder en manlig slut, som kallas tappar och en kvinnlig hål, kallad instickslås, att säkra två träbitar tillsammans. Det gemensamma kan vara antingen av öppen eller dold, och vanligtvis är säkrad med hjälp av lim, ett pluggen eller kil. Kvalitet teak stolar bör inte enbart ha instickslås och tappar byggnadsverksamhet, utan också en tight passform utan märkbar öppningarna vid skarvarna.

sista fråga när man köper teak stolar är hårdvaran. En mångfald av stilar finns tillgängliga, från fåtöljer, bar stolar och Adirondacks på fällbara stolar, vilstolar och fåtöljer. Några av dessa stilar har hårdvara såsom mässing, armar stöd och hjul och axel. Medan de flesta kommer att ha kvalitet maskinvara, i vissa fall lägre kvalitet poster används för att minska den totala kostnaden för de ofta dyra möbler. Med om mycket av köparens fokus på trä, hårdvara ibland försummas, så se till att fråga om specifika detaljer, exempelvis om mässing är fast eller plåt, och om hjulen är av gummi eller plast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.