Hur tar jag bort löss från mitt hem?

löss är mycket vanligt i familjer som har små barn i dagvård, förskola och skolan. Efter behandlingen av varje familjemedlem och husdjur som kan ha fått, huvudlöss, är det viktigt att ta bort löss genom att grundligt rengöra ditt hem för att förhindra möjligheten att reinfestation. Löss kan leva ungefär tre dagar från den mänskliga kroppen på kläder, möbler, leksaker och sängkläder.

När du är säker på att det inte finns några fler levande löss i någons hår, börja att ta bort löss från hemmet genom grundligt dammsuga alla mattor och möbler. Eftersom de är små, kan löss gräver i små fibrer i dina mattor och stoppade möbler. För att vara säker, upprepa dammsuga för de kommande tre dagarna. Det är en bra säkerhetsåtgärd, om möjligt, att tvätta alla skinnfällar i varmt vatten och ånga rengöra mattor och möbler.

I nästa steg att ta bort löss är att tvätta alla kläder och handdukar som har varit under de senaste kontakt med någon som hade en löss angrepp. Detta inkluderar kläder som har varit i kontakt med den smittade personens kläder, såsom jackor som hänger sida vid sida i en garderob. För att effektivt ta bort löss från kläder, tvätta dem i mycket varmt vatten och torka dem i en het torktumlare. För att ta bort löss från kläder som är alltför känsliga för varmt vatten behandling, placera dem i en tättslutande plastpåse för en vecka eller två och se till att ta hand om dem som vanligt. Det är inte nödvändigt att tvätta kläder som inte suttit i ett tag, eftersom löss inte kan leva så länge utan en mänsklig värd.

För att ta bort löss är det viktigt att behandla sängkläder på samma sätt som möbler och kläder, men att göra det dagligen i en vecka efter det att personen behandling. Tvätta alla lakan och örngott i varmt vatten och torka dem i en varm torktumlare varje dag. Du bör också vakuum madrassen och kuddar dagligen för att du tar bort löss som kan gömma sig under lakan och örngott. Leksaker, även uppstoppade djur och dockor, bör också rengöras grundligt för att ta bort löss. Allt som inte kan tvättas i varmt vatten skall dammsugas och förvaras i tättslutande plastpåsar tills alla löss dött av kvävning och svält.

Genom att ta dessa försiktighetsåtgärder för att ta bort löss från ditt hem, är det onödigt att använda bekämpningsmedel. Bekämpningsmedel som används för att ta bort löss från hemmet kan vara ineffektiva, samt skadligt för barn och husdjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.