Hur ska jag Svara på en Grease Fire?

Ett fett brand kan snabbt rasa utom kontroll om den inte riktigt upp. Samtidigt som det bästa sättet att hantera ett fett brand är att undvika det, ibland omständigheter i köket förlora kontrollen, och det är viktigt att veta hur man hanterar ett fett eld om en skulle uppstå. Det viktigaste att komma ihåg är att det är viktigt att vara lugn och bedöma situationen: om branden blir för stor eller utom kontroll, evakuera huset omedelbart med familjemedlemmar och husdjur, och ringa brandkåren för att få hjälp med sina larmnumret.

Mest fett bränder startar på grund av bristande uppmärksamhet. Håll ett öga på i köket medan du lagar mat, och se till att hålla ditt arbete ytorna rena: torka spill av köket, lämna inte disk sitter, och att utrymmet så att det finns mindre organiskt material till en brand på foder på. Dessutom, se till att du klär dig förståndigt under matlagningen: bära kläder som är passande form, i stället för lös, och har långt hår dras bakåt. Håll ventilerna för varma apparater tydligt, och kontrollera dem regelbundet för att se att de inte är igensatta.

Om ett fett börjar brinna, skulle svaret varierar beroende på hur stor den är och var det är. Om branden är liten och i en stekpanna, försiktigt glida ett lock över elden för att kväva den, lyft locket efter 20 minuter för att bekräfta att elden är släckt. Om fett på spisen eller i ugnen börjar brinna släcka den med en klass B brandsläckare, om du kan. Bakpulver kan också användas för att kväva ett fett brand, men inte under några omständigheter använda vatten, som kan orsaka brandspridning eller stänk dig med brinnande fett. Om din klädsel eller fångster hår brand, stopp, släpp och att sätta eld, helst på ett klinkergolv som är mindre benägna att ta eld än mattor.

Om fettet elden var liten nog för dig att hantera dig själv, kontrollera området noggrant för att kontrollera att elden är helt ute. Kom ihåg att bränder kan sprida sig inne i väggar, så om muren är brännskador eller känns varm, lämna huset och ringa brandkåren för att få dem att göra en säkerhetskontroll. Var försiktig med att röra den del av fett brand, som smälte apparater och andra saker som skadats i branden fortfarande kan bli mycket varma. Städa noga efter branden och kasta skadat material och vädra ut i flera dagar att bli av med lukten av rök.

Om fett branden var tillräckligt stor för att förtjäna ett besök av brandkåren, vänta för dem att berätta för er att komma in på hem igen är säkert. De kan inspektera hem och hitta tecken på att den strukturella integriteten har äventyrats och att detta måste åtgärdas innan du kan gå in igen. Brandkåren kan också ha säkerhet förslag till dig om kök layout och brandsäkerhet: följ dem så att du kan undvika en upprepning av ett fett brand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.