Hur ofta bör jag byta lådan?

frekvens som krävs för fullständigt byta lådan varierar beroende på storleken på lådan, är den typ av strö som används och antalet djur dela lådan. De flesta litterboxes måste bytas runt två gånger i veckan, men din lycka kan variera. Mellan changings är det viktigt att hålla ett öga på lådan och att ösa ut avföring på dagligen för att säkerställa att den är behaglig att använda, om du inte behålla lådan, kan användaren välja att eliminera urin och avföring på annat håll .

I grunden måste du ändra lådan när den inte längre är användbart. Många kullar tydligt ange detta genom att klumpar eller luktar särskilt starkt när de är helt mättade med urin. Även om det är en bra idé att ställa in regelbundna dagar att byta lådan, det är också klokt att vara flexibel, eftersom lådan kan vara smutsigare på några gånger än andra. Dessutom, om du märker att ditt husdjur är tveksamma till att använda lådan kan du ändra det, oavsett om det luktar eller ser klumpiga.

Många veterinärer rekommenderar användning av en enda lådan per husdjur, som en allmän tumregel. Detta innebär att om du har tre katter, bör du ha tre litterboxes, som utsett litterboxes kan bidra till att förhindra territoriell käbbel och för att minska antalet gånger i veckan du behöver ändra lådan. Var medveten om att vissa husdjur inte gillar att använda en lådan som har använts av ett annat husdjur, och placeringen kan vara viktiga, du kan behöva förflytta hushåll litterboxes runt ett par gånger innan alla är nöjda.

När du ändrar lådan är det viktigt att rengöra lådan förutom att dumpning ut alla i kullen. Mild antibakteriell tvål är idealiska eftersom de kommer att bidra till att minska lukt och motverkar eventuella bakterier kolonier bildas, hålla lådan hälsosammare för djur att använda. Tänk på att vissa tvålar och rengöringsmedel kemikalier är farliga för katter, kaniner och andra användare lådan, du kanske vill läsa upp en förteckning över potentiellt farliga kemikalier för ditt husdjur så att du kan undvika att använda dem.

När du rengör lådan, låt den torka ordentligt innan du häller i mer kull. Användningen av ett lådan liner är inte absolut nödvändigt, men det kan göra rengöring enklare och om du använder en liner eller inte, kan det hända att bevattningen några bakpulver i rutan hjälper till att minska lukten. Om du använder en täckt lådan, kan du anteckna datum när du ändrar lådan i kalendern, eftersom det är lätt att glömma lådan när den är täckt för att minska lukten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.