Hur kan jag hålla rådjur från min trädgård?

Deer i trädgården kan vara förödande, eftersom de ofta äter växter urskillningslöst medan trampande andra. Därför hålla rådjur ute i trädgården är en prioritet för många på landsbygden trädgårdsmästare, som ofta investerar en betydande tid och pengar i ett urval av åtgärder som syftar till att hålla rådjur ute. Ett antal myter finns i överflöd i trädgården samhället om vad som kan användas för att hjälpa till med att hålla rådjur ut, och för beginning trädgårdsmästare kämpar med rådjur, kan detta vara nästan lika frustrerande som rådjuren själva.

ett säkert sätt att hålla rådjur ute i trädgården är att bygga ett extremt högt stängsel. Åtminstone bör en hjort stängsel vara 10 fot (tre meter) höga, även om rådjur har varit kända hoppa staket av denna höjd. En mängd olika material kan användas för att göra ett rådjur staket, så att det kommer att maska bra i huset och omgivningarna. Upprättande av en säkring för att hålla rådjur ute kan också fungera, även om detta innebär flera år av engagemang.

Om ett stängsel är inte ett alternativ, kan du vidta flera åtgärder för att göra trädgården mindre lockande för rådjur, i hoppas att detta väl hålla dem ute. Plantering en tät trädgård är ett utmärkt sätt att börja hålla rådjur ut, som de inte gillar trånga utrymmen. Förutom att hålla planteringar tät, se till att gångarna mellan dem vrida och vända, och att en tydlig ståndpunkt avbryts av träd och har trädgård.

Plantering rådjur resistenta växter, särskilt i kanterna av en trädgård, kan också hjälpa till med att hålla rådjur ute. Alla följande anläggningar tenderar att vara oattraktiv för rådjur, även om de inte rådjur bevisning som rådjur äter allt när de är hungriga nog. Prova plantering lejongap, salvia, petunior, Nicotiana, alyssum, ringblommor, begonia, akleja, fingerborgsblomma, lavendel, nepeta, påskliljor, hyacinter, biet balsam, fjärilsbuske, järnek, daisies, tiger liljor, blåregn, bougainvillea, iris, rölleka, Narciss , dahlia, enbär, skotsk kvast och prydnadsgräs, eftersom dessa är några vanliga rådjur resistenta växter.

Slutligen några trädgårdsmästare lösningar som blandar saker som vitlök, cayennepeppar, tvål, ägg, eller urin med vatten, sprutar lösningen runt i trädgården och uppfriskande när det regnar. Alla dessa ämnen är motbjudande för rådjur, och de kan undvika växter eller områden besprutas med dem. Men rådjur i olika regioner svarar annorlunda, så det kan kräva en del experimenterande för att hitta den bästa lösningen. Kommersiella rådjur repellent finns också, och trädgårdsmästare har varierande svarsfrekvenser med dessa repellerande medel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.