Hur kan jag hålla katter ut ur trädgården?

vare sig man vill eller katter ogillar, är samtliga eniga om att de ofta är en olägenhet i trädgården. Även katter menar inte vara skadligt, kan de rycka upp planteringar och orsakar andra skador genom att gräva eller rullande i trädgården. Lyckligtvis finns det ett antal humana och giftfria sätt att hålla katter ute i trädgården. Aldrig tillgripa toxiner eller gifter, som avsiktlig förgiftning av katter är förbjudet i många områden, förutom att vara skadligt för ett stort antal djurarter och din trädgård.

Kattägare som kämpar med sina egna katter i trädgården kanske vill överväga att göra en liten katt trädgård med växter som kattmynta, katt mynta, katt timjan, och valeriana. En katt trädgård bör även innehålla en liten sandig plats för rullande och lek. Förutom att hålla katter från andra delar av trädgården, en katt trädgård kommer också att hålla katter i din trädgård, som får lämna granne relationer mer angenäm. Eftersom en katt trädgård tenderar att få scraggly med användning kan du överväga att tucking den i en ur vägen hörn av trädgården.

Precis som det finns växter som lockar växter, det finns också växter som kan användas för att hålla katter ute i trädgården. Dessa inkluderar lavendel, vinruta, geranium, citron timjan. Dessa vackra prydnadsväxter kan vara utspridda runt en trädgård för att hålla katter ute, eller ännu bättre, kan de planteras i en kanten runt hela trädgården. Även om inte ett säkert sätt att hålla katter ute i trädgården, kommer dessa anläggningar verkligen göra det mindre lockande.

Eftersom bajs är en av de viktigaste skälen människor har ett problem med katter i trädgården, försök om stora, att flata stenar avskräcka gräva. Du kan även skapa marktäckare i form av täta slingerväxter som är svåra att gräva igenom. Om du är uppmuntrande marktäckande att växa, täck den med nät eller i bur medan den etablerar sig. Håll jorden fuktig också hjälper till att hålla katter ute i trädgården, även om detta inte är ett bra alternativ i lågt vatten områden.

Flera trädgård företagen säljer produkter som är utformade för att sluta gräva med katter och andra djur med hjälp av flexibla spikar inbäddad i en matta som kan placeras i en rabatt. De spikar skadar inte djuren, men de kommer inte välkomna försök till grävning, heller. Hemlagad versioner av denna produkt kan göras med spett eller disponibel gafflar, även om dessa inte bör användas i sängar som katter kommer att hoppa i, eftersom de kan skada djuren.

Vissa trädgårdsmästare också använda sprayer för att hålla katter ut ur trädgården. Citron eller apelsin väsen och peppar är både bra katt repellerande medel. Naturligtvis är en rörelsekänslig sprinkler också en god avskräckande, om man antar att felin besökarna inte gillar vatten. Eftersom vissa katter faktiskt tycker om att spela med vatten, kan denna sista tekniken inte alltid lyckas.

Om du upptäcker ett pågående problem med en viss katt, kan du komma i kontakt med kattens förmyndare. Medan han eller hon kan vara ovillig att begränsa katt inomhus, kanske en katt trädgård skulle kunna inrättas för att hantera situationen. Sedan återstår väl med grannar är i allmänhet god praxis, alltid närma sig en granne på ett vänligt sätt, snarare än att anklagande eller känslomässiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.