Hur kan jag förhindra mögel i mitt hem?

mögel är en gråaktig tillväxt som liknar mögel, och det finns allt på nästan alla organiska ämnen, inklusive löv, läder, kläder, papper, kakel och väggar. Den mjöldagg ses oftast i hemmet är mjöldagg, som orsakas av Ascomycota . Dessa svampar tenderar att producera påsar och cystor som spricker vid kontakt och sporer sprids. Falsk mjöldagg, som ofta påverkar jordbruket, orsakas av protister.

Det viktigaste steget för att förhindra mögel är att kontrollera fukt, eftersom mjöldagg lever på fukt. Minska fukt och fukt i luften kommer att minska spridningen av mögel sporer. Användning av en avfuktare kan vara nödvändig, och det är viktigt att hålla inre utrymmen med god ventilation för att förhindra fukt samling. Se till att bostaden är ordentligt vattentät, även genomsöka utrymmen och källare, och att vattnet inte rinner genom stiftelsen eller samla in överallt i hemmet.

Landskap ditt hem på ett sådant sätt att växter inte omedelbart gränsa intill den, vilket gör att huset att uppleva fläktar som ventilerar och torka rangerbangård. På samma sätt hålla rum dörrar öppna till luft och inte lämnar garderober stänga hela tiden. I kök och badrum, se till att använda utsugs och ha fönstren helt öppen.

Nästa steg är att hålla ytorna rena så att mögel inte har något att äta. Se till att räknare, sänkor som toaletter, golv och väggar alltid torkas av och torka. Fet filmer, som de hittade i köket, innehåller många mögel-vänlig näringsämnen. Dirt är också en växande grund för mögel.

För att ta bort mögel, använda blekmedel eller ett liknande rengöringsmedel och se till att området torkas så fort som möjligt. Vissa inventarier och inredning får inte vara lämpligt för lut, så se till att du använder ett lämpligt rengöringsmedel. Aldrig måla över mögel, eftersom det kommer att växa genom färg-alltid tvätta och torka väggar före målning dem. När du använder rengöringsmedel, använda lämpliga skydd, såsom handskar och skyddsglasögon vid behov.

Det mest avgörande steget i mögel förebygga är att hålla saker torra, och hushåll bör vidta flera åtgärder för att säkerställa att deras hem vistelse rena, torra och ventilerade. När mögel börjar få fäste, kan det vara ganska svårt att ta bort, och kostnaderna för att hantera mögel angrepp långt större än bekostnad av en avfuktare och andra skyddsåtgärder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.