Hur kan jag förbereda mig inför en vinterstorm?

Eftersom en vinter storm kan uppstå plötsligt, är det en bra idé att göra allmänna förberedelser i förväg. Att vara förberedd för en nödsituation är bäst lämpad att vara i, även om en nödsituation inte förverkligas. Som det gamla ordspråket säger, "Det är bättre att vara säker än ledsen. " Var noga med att uppmärksamma prognoser speciellt vädervarningar.

En vinter storm kan skapa olika problem, bland annat strömavbrott. En is storm är särskilt farligt när det gäller problem med elektrisk service. Vikten på is på kraftledningarna kan dra ner dem. Is kan också hindra räddningstjänsten från att göra rätt tid reparationer.

Alla typer av vinterns storm kan potentiellt orsaka strömavbrott. Eftersom många vanliga ugnar kräver el åtminstone för fläkt, kan du hitta själv utan värme om strömförsörjningen avbryts. En backup generator är en god investering, speciellt om du bor ett område som är utsatt för vinterstormarna.

En snöstorm eller en snöstorm kan också bli en nödsituation. En sådan vinter storm kan hindra människor från att komma ut, inte bara för arbete eller skola, men också från att nå affär, apotek eller andra inrättningar där väsentligheter köps. Det är klokt att samla en god tillgång på icke ömtåliga livsmedel och dricksvatten för att hålla på plats i händelse av en vinterstorm. En ficklampa, batterier, en väder radio, ljus och extra varma kläder och omfattar också vettigt. De som tar vanliga läkemedel bör beståndet en extra påfyllning av var och en.

Något annat som många människor inte tar hänsyn till under en vinter storm är vinden kyla faktorn. Den faktiska temperaturen kan vara mycket annorlunda från hur det känns utanför när vindens kyleffekt läggs till i ekvationen. Det är bäst att bedöma effekten av temperaturen med vindens kyleffekt till. Det tar inte lång tid att få köldskador eller hypotermi i extrema temperaturer. Heed vintern rådgivning och inte gå ut om du inte har att när temperaturen eller vinden kyla är allvarlig.

Om du måste gå ut, försök att inte gå alltför långt från hemmet eller från en annan säker plats. Få strandade under en vinter storm är mycket farligt. Var noga med att hålla ett akut-kit i din bil, komplett med filtar, snacks och vatten. En ficklampa, batterier, startkablar och en mobiltelefon är också bra att ha, men det är bäst att undvika att få strandsatta under en vinter storm i första hand, om möjligt.

Alltid klänning på det värsta under en vinterstorm. Utgå inte ifrån att du bara kommer att vara ute ett par minuter. Du kanske tror att du kommer att bli varm i din bil eller på din destination. Du kan anta att du bara kommer vara ute en kort tid, men det kan vara fallet om oförutsedda problem uppstår. Var noga med ditt huvud, händer och fötter är välisolerade under en vinterstorm. Om du inte vill kombinera upp för mycket, åtminstone ta med sig varma objekt om du behöver dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.