Hur kan jag förbättra Eldstad effektivitet?

förbättra eldstad effektivitet är ett utmärkt sätt att spara pengar under vintermånaderna, som en ökad eldstad effektivitet innebär att mindre bränsle måste brännas för att generera värme. Dessutom bättre spis effektivitet betyder oftast släppa mindre föroreningar i luften, som förutom till minskad konsumtion, är det ett miljövänligt val som hjälper både planeten och din lokala luftkvaliteten.

Några enkla åtgärder kan förbättra spis effektiviteten drastiskt, så att du kan hålla ditt hem varmare när de förbränner mindre. En av de första stegen till en bättre spis effektiviteten är att minska mängden värme som förloras genom skorstenen när det inte finns någon eld. Detta görs bäst genom att installera glas fönster i framför den öppna spisen, som gör att du kan isolera den öppna spisen när den inte används och se till värme från insidan är inte blödning bort upp genom skorstenen.

Till skillnad från att ha en spis eller installera metall dörrar, kommer glasfönstren tillåter ändå att du ska njuta av det visuella estetik din spis, samtidigt som du får mycket av nyttan med en sluten kamin system. När en eld brinner, kommer glasfönstren hjälpa faktiskt beteende värmen i ditt rum på ett distribuerat sätt, vilket gör detta en teknik för att förbättra din eldstad verkningsgrad både när spisen används och medan den är vilande.

En extremt enkel åtgärd som kan vidtas för att förbättra eldstad effektivitet är att helt enkelt hitta närmaste fönstret till spisen och för att öppna det bara lite. Samtidigt, om eldstaden är i ett stängt rum som en den, kan du stänga dörrarna till resten av huset, vilket gör rummet ett slutet system. Efter att ha fönstret på glänt innebär att den öppna spisen kommer att dra kallare luft från utsidan om det behövs, snarare än ritningen i redan uppvärmd luft och förlorar mycket av denna värme genom skorstenen.

Ett ännu bättre steg för att förbättra spis effektivitet, om du har möjlighet, är att installera en särskild intag bredvid elden. Detta intag kan dra luft in direkt från gatan, i stället för att dra den genom rummet från en närbelägen öppet fönster. Detta säkerställer större eldstad effektivitet genom att hålla varm luft i huset där den hör hemma, och inrättande av en ström av varm luft kommer ut från eldstaden i huset, snarare än att den öppna spisen ständigt suger i varm luft och förlorar den genom skorstenen.

Många enheter kan också köpas för att förbättra eldstad effektivitet. En strålande eldstad galler, till exempel, håller loggar upp från marken i spisen och se mer värme betalas ut ut i rummet, förbättra spis effektivitet ganska dramatiskt för en mycket liten investering. Elektriska fläktar kan också köpas och installeras i form av rosten blåsmaskiner eller värmare röret, som ständigt kommer att pressa varma luften ut i rummet, vilket minskar mängden värme som förloras genom skorstenen och förbättra den totala spis effektiviteten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.