Hur kan jag bort damm från mitt hem?

Det verkar ofta att vi har knappt avslutat rengöring damm från våra hem när det börjar lösa igen. Ingen vill ha ett hus fullt av damm. Förutom att vara fula, det bidrar också till obehagliga situationer såsom astma och allergier.

Så, vad är de bästa sätten att få bort damm från ditt hem?

Om du vill gillar ditt hus så dammfritt som möjligt, enkel Dammtorkning kommer inte att göra trick. Damm inte bara vila på synliga ytor. Det bäddar in sig i fibrer och och bygger upp i kaniner under sängen. Ditt jobb är att identifiera alla de platser damm gömmer sig i ditt hem och behandla dem därefter.

Mattor är en grogrund för damm och andra allergener. Ett av de bästa sätten att minska dammet i ett hem är att ta bort mattor. Area mattor är bättre, men även de hamn damm. Om detta inte är ett alternativ, mattor måste dammsugas regelbundet. Minst en gång i veckan, oftare om du har den typen av tid. Rengöring mattan regelbundet kommer också att bidra.

Kom

ihåg att småsaker, ljus, böcker eller något att sitta på en hylla eller bord regelbundet kommer att attrahera damm. Om du söker att eliminera mängden damm i ditt hem, överväga om dessa punkter krävs för att hålla på displayen.

Även rum utan mattor samlas damm på marken. En plats som inte kan förbises är under möbler. Om du tittar under sängen ser du antagligen en damm kanin eller två. Anser att detta är situationen under varje möbel i ditt hem. Dessa områden måste rengöras regelbundet. Använd slang och andra tillbehör på din vakuum att göra det lättare att komma in dessa områden.

ett luftfilter eller RENARE kommer att bidra till att ta bort luftburna dammpartiklar från luften. Det finns modeller i alla storlekar och prisklasser så du borde inte ha några problem att hitta en som bäst passar din situation.

När du rengör ytor som bordsskivor och hyllor, prova handskar istället för att använda en duk eller trasa . Detta håller fingeravtryck från ytan och gör att du kan komma in i sprickor lite enklare. Om du spraya möbelpolish på handskar eller damm duk, kommer det gör att du kan plocka upp dammet lättare. En torkare blad gör en underbar damm duk, med hjälp av en kommer inte bara att plocka upp damm, kommer det att eliminera statisk gör det svårare för dammpartiklar att ansluta sig till ytan.

Det finns platser du inte skulle tänka på som bör dammsugas regelbundet. Spisar och kylskåp bör flyttas ut och rengöras efter. Använd slangen fastsättning vakuum apparaterna själva och ta bort allt damm från ventiler och spolar. Dessa ventiler och ledningar måste rengöras från damm på en regelbunden basis. En butik vac är perfekt för denna uppgift.

Glöm inte tak, särskilt i hörnen. De är svåra att nå utan en damm mopp eller Swiffer hjälper. En damm duk besprutas med möbelpolish eller torktumlaren blad draperad över en kvast kommer också att bidra till att avlägsna damm från dessa stora områden.

Belysning, lampor och ljuskronor är alla magneter för damm. Bortse inte från dessa i din dammning ritual.

Om damm i hemmet har blivit en fråga, du skulle vara klokt att göra ditt bästa för att eliminera mängden damm i ditt hem. Damm kommer aldrig helt att försvinna, men genom att följa några av ovan nämnda åtgärder, kommer ditt hem vara så nära dammfri som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.