Hur kan jag använda Leaf Mold som gödselmedel?

Leaf mögel är ett utmärkt marktäckning, skyddar din trädgård över vintern, och med vissa tillägg, kan det vara en superb kompost också. Många trädgårdsmästare njuta av användande blad mögel eftersom kostnaden är minimal, och det är ett utmärkt sätt att använda löv som har samlats i trädgården, som många tycker fula. Leaf mögel är lätt att göra, och när den är helt komposteras, den har en rik, mörk blick som kompletterar vinterträdgården.

Även om många okunniga trädgårdsmästare kratta löv upp under hösten och stack dem i improduktiva högar för att bränna, är sanningen den att bladen är rika på många vitaminer och mineraler som kan ge näring åt trädgården. Träd är väldigt bra på att ta upp mineraler, och dessa tenderar att koncentreras till bladen. I naturen, mineraler återvända till jorden som bladen förfall. Detta är inte möjligt när bladen tas bort, vilket till slut kan leda till uttömning av näringsämnena.

Det finns flera sätt som trädgårdsmästare kan använda blad mögel som gödselmedel. Det första är att helt enkelt låta bladen vara kvar på marken, ruttnande naturligt in löv mögel. Om hösten lämnar är särskilt tjock, kan trädgårdsmästaren vill kratta löv för att sprida dem jämnt eller ta bort delar av det lager av löv för kompostering. När bladen bryts ner blir de tjocka, lerig blad mögel, som gradvis kommer att sjunka ner i jorden. Med våren kommer bladen ruttnade bort i löv mögel, berika jorden och trädgården och samtidigt skydda känsliga lökar och växter från kylan.

En annan metod är att ta bort löv, göra dem till blad mögel genom kompostering, och sedan tillbaka bladet mögel till trädgården. I detta fall är något mer arbete krävs, eftersom löv bryts ned mycket långsamt i en stor lugg eller bin. Vid kompostering blad till blad mögel, rekommenderas att de strimlade första att den nedbrytningsprocessen snabbare och jämnare. Vissa trädgårdsmästare kan också lägga en liten mängd kväve genom stallgödsel eller handelsgödsel och trädgårdsjord till blandningen för att snabba förfall. Blandningen bör också dämpas.

Detta strimlas löv och kväve blandning kan antingen komposteras i stora påsar med små hål i dem för luftcirkulation, vilket kommer att resultera i blad-mögel i sex till åtta månader, eller i ett mer traditionellt nät komposten med täta kratta och vände sig till luftas bladen. En hög som denna kan bibehållas i flera år, och det börjar producera svart, cakey blad mögel inom ett år eller så. Leaf mögel är en mycket effektiv kompostering och marktäckning material, och din trädgård kommer att tacka dig för den uppmärksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.