Hur jag Balance en Tvättmaskin?

Om din tvättmaskin gör höga ljud kan det bero på att maskinen är obalanserad. En tvättmaskin som inte är balanserad kommer inte att tvätta kläder effektivt. När du försöker att balansera en tvättmaskin, kan du behöva kontrollera lasten, se till golvet och maskinen är i nivå, och se om trumman på maskinen är obalanserad. Innan du försöker balansera en tvättmaskin ska du koppla ur den eller stänga av strömmen vid säkringen.

Du kan börja att balansera en tvättmaskin genom att kontrollera belastningen av tvätt för att se om det är orsaka att maskinen obalanserad. Tunga poster i brickan kan vara en orsak till detta problem. Öppna tvättmaskinen lock eller dörr och omfördela de punkter inuti. Om omfördelning av innehåll och starta om maskinen inte löser problemet, ta lite kläder, såsom mindre laster är mindre risk att bli obalanserad.

Vid större belastning var inte orsaken till problemet, ta en snickares nivå och kontrollera maskinen från sida till sida och framsida till baksidan. Om nivån indikerar att maskinen lutar, kontrollera om tvättmaskinen fötterna är justerbara. Om så är fallet, inställning fötterna tills maskinen sitter nivå. Om du inte kan justera fötterna, försök att placera en bit skumgummi eller gummi enligt den del av maskinen som verkar ha det problemet.

Det bästa yta för en tvättmaskin, särskilt en frontlastare, är en betonggolv. Tvättmaskiner kan bli mycket tung vikt på grund av vikten av vattnet. Om maskinen inte på betong, kanske du vill förstärka bjälklaget, om möjligt, vilket kan bidra till att balansera en tvättmaskin sitter på ett golv som gungade.

fack inuti en tvättmaskin där kläderna placeras kallas trumman. Många maskiner har en tyngd som bifogas detta trumman, för att förhindra för mycket vibrationer. Kontrollera om bultarna på trumman är löst, och i så fall dra åt dem med en skiftnyckel.

Om din maskin är fortfarande är i obalans kan det inte har installerats korrekt. En fasthållande bulten vanligtvis håller trumman på plats under transport, och om detta inte tas bort på rätt sätt kan det orsaka problem. Kolla på trumman för en bult eller klipp och se till att ingenting blockerar trumman från att flytta ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.