Hur gör jag frön grönsaksland?

Plantering köksträdgård utsäde är ett underbart sätt att följa livet på dina plantor från frö till skörd. Beroende på vilken typ av grönsaker du vill odla, årstid, kan mark, befintligt ljus och plantering behållare påverkar alla dina hur bra din köksträdgård frön växa. Även örtagårdarna kräver inledande arbete och konstant, är resultatet en vacker gåva av produkter från din egen trädgård.

Den första nyckeln till plantering köksträdgård frön är att veta vilken typ av mark som finns tillgängliga. Köp ett pH-test kit från en lokal trädgård butik för att testa syran i din jord. Om pH är över 7, marken är alkalisk, medan jord under 7 anses syra. Att känna surheten hos din jord kan hjälpa dig avgöra vilka växter kommer att växa bra. Om du växer en container eller sitter i socklar trädgård, helt enkelt fråga på din lokala plantskola vilken den bästa typen av krukväxtjord är att grönsaksfrön du har valt.

Kolla trädgårdsarbete tidskrifter, utsäde katalog, s eller en plantskola att fastställa vilka växter som är lämpliga för din köksträdgård. De flesta köksträdgård fröer har mycket specifika solljus och krav fukt som måste uppfyllas för tillväxten. Var noga med din plantering område får rätt mycket solsken för blomstrande växter, eller, om du växer i krukor, vara säker på att flytta runt dem som krävs för att få den erforderliga mängden ljus.

De flesta frön paket lista information om avstånd och djup plantering. Ägna stor uppmärksamhet åt de förslag som ni vill ge varje tomt tillräckligt med utrymme att växa och nå solljus. Om avståndet verkar överdrivet, fundera över hur stor växten kan växa. Små grönsaker som rovor kan överleva väl nära varandra, medan större växter som majs behöver mer utrymme att nå sin ideala höjd.

Märk din trädgård försiktigt som du planterar. Genom att hålla anläggningarna tillsammans efter typ, kommer du att säkerställa att varje frö får rätt mängd vatten, gödning och sol. Försök att plantera frön i ordnade rader, med en etikett i varje ände av raden inventera vad anläggningen. Om du planerar att resa under växtsäsongen, kanske du vill lägga vattna anvisningar på etiketterna till förmån för den som letar efter dina växter. Ingenting är mindre tilltalande än att komma hem från semester till en trädgård vissnande eller döda växter.

Plantering köksträdgård utsäde är ett underbart sätt att få barnen delaktiga i trädgårdsskötsel. Till skillnad från sticklingar, som kan vara känsliga, är det svårt för ett litet barn för att skada ett frö trädgård. När du har grävt din hål, göra det möjligt för barnen att släppa frön och täck med jord. Ge varje barn en vattenkanna och vissa områden i trädgården till vatten varje dag. Var noga med att låta små hjälpredor stöd skörd dina grönsaker, tillfredsställande dra som först morot från marken kan vända ett barn till en livstid trädgårdsmästare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.