Vilka olika typer av gummihandskar?

Det finns olika typer av gummi handskar som används i en mängd olika områden beroende på hur varaktiga de handskar. Den mest populära av alla är latex som används ofta inom det medicinska området. Nitril används också inom det medicinska området, men används inte i kirurgi.

Latex är den mest populära och kända av alla typer av gummihandskar. Latex är stark, elastisk och halkfri. Det är också läcka och slitage resistent vilket gör den idealisk för den medicinska professionen och används ofta i kirurgi. De är ovanliga i våta situationer och göra det möjligt för bäraren större känslighet vid användning av verktyg och instrument. Latex handskar är också något klibbig vilket ytterligare höjer bärarens känslighet. nbsp;

Även latexhandskar är motståndskraftiga mot kemikalier och vätska bundna sjukdomar, fler och fler människor att utveckla latex allergier. Latex är en naturprodukt, och det protein den består av kan orsaka biverkningar. Vissa av dessa handskar är pulverformiga, och att pulver ytterligare kan fungera som en bärare av det protein och orsaka mer allergiska reaktioner.

Nitril är ett alternativ till latex. Nitril är ett syntetiskt material, och som sådan inte har protein. Därför nitrilhandskar kommer sannolikt inte att orsaka allergier hos människor. Nitril samverkar till värmen från bärarens hand för att skapa bästa passform. Detta är idealiskt för ökad känslighet.

nitrilkautschuk finns också mjuka och motstår kemikalier ungefär som latex. Dock är dess förmåga att motstå vätskor inte lika dokumenterat som latex är. Nitril är lämplig för auto och industriella områdena. Det används också i brottsbekämpning, tandvård och läkemedel områden.

Förutom de medicinska, auto och industrier brottsbekämpning, är gummihandskar används ofta i hemmet. Disken handskar skydda händerna från vattnet och fett. På senare tid har diskmaskiner handskar inklusive tvättsvamp på handflator och fingrar för att öka rengöringsförmåga. Tillverkarna är också tänka handske design och gör dem mer fashionabla.

Rengöring handskar används runt om i huset för att rena olika hushåll ytor. De är ofta gjorda av latex och några har antibakteriella behandling för att hämma tillväxten av bakterier. Dessa gummihandskar ofta vikta ärmar som fångar kemikalier och vätskor för att förhindra dem från att gå ned i armen. Vissa rengöring handskar är till och med lägga skursvampar på fingrar och handflator för att underlätta rengöring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.