Vilka olika typer av badkar täta?

Använd täta att täta området runt badkar, handfat och andra våta bilagor område. Det hindrar vatten att tränga in i områden där fukt skulle så småningom skapa mögel, mögel eller röta den underliggande strukturen. Flera olika typer av täta används för att täta området runt ett badkar. Det bästa valet beror på badkaret material.

Silikon täta är flexibel. Detta gör den till den perfekta formen av täta att använda under och runt en glasfiber låda. Glasfiber rör sig när den fylls med vatten eller när någon steg in i badkaret eller duschvägg. Denna rörelse är liten, men om täta inte flex med förslaget, kommer det till slut dra bort från höljet, vilket gör att fukt i.

För keramik eller gjutjärn badkar är flexibilitet inte en oro, eftersom dessa material inte flex. En täta som innehåller en kombination av akryl och latex, eller en PVA täta fungerar väl i dessa situationer. Dessa typer av caulks är stela, men de har andra fördelar jämfört med silikon täta. Detta bör emellertid inte av intresse när man använder dem som ett badkar täta.

Silikon täta är svårt att städa upp efter ansökan. Eventuella återstående täta som hamnar i ett område där det inte behövs, t. ex. på intilliggande golv eller dina händer, kräver aggressiva rengöringsmedel med alkohol för att ta bort. Silikon täta inte heller kommer att följa äldre, botade silikon täta. Detta innebär att när man arbetar på en reparation eller ombyggnad jobb, är det nödvändigt att ta bort den gamla täta helt innan den nya täta tillämpas. Silikon har en fördel i att det är den längst varande form av badkar täta, så alla jobb, ifyllt på korrekt sätt, inte behöver göras om på länge.

Silikon täta har en annan fördel användas som ett badkar täta. Det är naturligt mögel resistent. Det är möjligt att köpa andra typer av badkar täta som har mildewcide lagt till utformningen, men mildewcide är farligt och rekommenderas inte i områden där det kan utsättas för mat eller bestick, såsom runt diskhon eller diskmaskinen.

Akryl latex täta och PVA täta är både allmänt ändamål caulks som fungerar bra i de flesta förhållanden. De bota snabbt, är lätta att använda och är lätta att städa. Dessa caulks fungerar bäst i områden där täta raden är smal. Om området inte har en tjock område som måste fyllas i, silikon täta är ett bättre val. Varken akryl latex täta eller PVA täta, stöta naturligt mögel, så se till att välja en som har mildewcide lagt till för att användas som ett badkar täta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.