Vilka kvaliteter Bamboo Flooring?

Bambu golv är ett underbart val i golv, oavsett om du bygger ett nytt hem eller ombyggnad. När många människor tänker på bambu, bild de den gräsbevuxna stjälkar som ofta används som visuella barriärer i trädgårdar. Även om detta är en typ av bambu, det finns många olika sorter och vissa gör ett utmärkt val som golv.

En sak som bambu används i golv har gemensamt med den bambu som ofta odlas för skärmar är den snabba växande natur. Detta gör bambu golv ett miljöriktigt val. Traditionella trägolv kräver skörd av träd som kommer att ta årtionden att ersätta. Bamboo, kan dock skördas vart femte år. Denna snabba livscykel gör bambu en liten val inverkan golv.

Många är chockade över att höra att bambu är en av de svåraste typer av golv tillgängliga. För människor som är oroliga för att deras husdjur eller barn skulle vara alltför grov på ett trägolv kan bambu göra en fin val. Bambu är lika hårt som lönn, en av de hårdaste träslag som används i golv. Det är 50% hårdare än röd ek, som är en de vanligaste typerna av trä används i golv.

Ett problem som många människor om har hjälp av någon typ av trägolv är risken för att det buckling, avtal eller på annat sätt återstår inte nivån. Buckling är ett tillstånd som uppstår när trägolv som faktiskt skiljer från subflooring och dyker upp. När ett golv kontrakt, trä krymper något. Detta lämnar luckor mellan de trästycken.

Både buckling och upphandling är vanligtvis ett resultat av varierande fukt nivåer. När ett hem vinster fukt kommer trägolv absorbera en del av denna fukt från luften. Detta gör att träet att expandera, vilket leder till knäckning. När luften inne i ett hem är torr, förlorar trägolv fukt, vilket gör att träet ihop sig något.

Bambu golv är inte lika mottagliga för olika nivåer av fukt i hemmet som traditionellt trägolv. Av denna anledning, en bambu golv, om den är rätt installerat och bör inte få några av de problem med buckling eller bromsande att traditionella trägolv har.

Bambu golv är naturligtvis en gyllene färg. Om detta inte är vad du hade i åtanke när man tittar på golv, inte motarbetas. Prefinished bambu golv finns i en mängd olika färger. Om du inte hittar den färg som du har i åtanke, ge inte upp. Många bambu golv tillverkare kommer anpassade avsluta golv i valfri färg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.