Vilka krukväxter är lätta att sköta?

Det finns många krukväxter tillgängliga som endast kräver minimal vård. Dessa låga underhållskostnader krukväxter är ett bra val för alla som har begränsad tid eller rum. Den enda nödvändighet är att uppfylla sina grundläggande behov.

svärmor är tunga, även känd som orm anläggningen har lång och vass blad. Det kan trivs i svagt ljus, och är en av de längsta livslängd krukväxter. Det kräver endast minimal vattning, inte mer än två gånger under vintermånaderna. Brokiga och sorter dvärgen är tillgängliga, även om de kan kräva mer ljus.

Aloe Vera, känd för sin förmåga att lugna brännskador, är en av de enklaste krukväxter att sköta. Det kräver flera timmars direkt solljus och vatten endast två gånger per månad för att frodas. Det är tolerant mot klimatförändringar, men bör inte tillåtas att sjunka under fryspunkten. Omplantering kan bli nödvändigt med några års mellanrum eftersom plantan växer.

afrikanska violett är en populär krukväxt, och behöver bara grundläggande vård för att överleva. Det kräver direkt solljus och vattna en gång var tredje dag. Vatten får aldrig tillåtas att sitta på bladen, eftersom det kan orsaka spotting eller röta. Trots att de afrikanska violett behov massor av ljus för att växa, kan artificiellt solljus ersättas.

Spider växter är vanliga krukväxter i amerikanska hem. De kräver mycket indirekt solljus och fuktig jord. Direkt solljus bränner spindel växter, så noga med att placera dem i en optimal position. Gödsling på våren och sommaren kan vara nödvändigt att öka tillväxten.

jul kaktusar behöver vattna bara en gång varannan vecka, liknande aloe vera. Måttlig till starkt ljus behövs, och artificiellt ljus kan ersättas. Många andra typer av kaktusar gör det också lätt att ta hand om krukväxter, eftersom de endast behöver sällan vattning.

Gjutjärn växter förtjänat sitt namn från att växa under de mest oönskade villkor. Dessa krukväxter kan växa i djup skugga, men de föredrar svagt ljus. Bladen på växten är svärd-liknande och pekade. Ibland, gjutjärn plantor kan blomma inomhus. Brokiga versioner finns också tillgängliga.

Lucky bambu, vilket inte är bambu alls passar bäst för starkt ljus villkor och bör tillåtas att torka ut helt mellan vattningarna. Även om anläggningen börjar vill, kommer den att återfå sin livskraft efter vattning. Den kan tolerera svagt ljus, och kan växa i bara vatten. Men när stora rötter har bildats skall det planteras i jord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.