Vilka är fördelarna med Cedar Mulch?

Cedar är ett av de vanligaste sorterna av marktäckning. Det grundläggande syftet med kompost är att hjälpa jorden att behålla fuktigheten, speciellt under varma temperaturer. Cedar kompost kan åstadkomma detta, samtidigt som gynnar växter på många andra sätt.

Cedar kompost ger en stark doft som är trevlig för människor. Dock är insekter och andra skadedjur stöter bort doften. Detta gör växter mulched med cederträ mindre risk att bli angripna av skadedjur såsom bladlöss och tvestjärtar. Tunga applikationer ytterligare minska antalet insekter och ökar behaglig doft.

På grund av dess ljus färg, är ceder halmtäckning också en av de bästa valen för att upprätthålla en konstant jordtemperaturen. Bark täckningsmaterial är oftast mörkt, och kommer att absorbera solljus och höja temperaturen i marken vid varm väderlek. Ljuset rött av strimlad ceder reflekterar solljus under våren och sommaren, och kommer också att bidra till att förhindra marken från upptining under vårvintern. Konstant upptining och cyklar frysning kan vara skadliga för växter, men med ceder kompost kommer att minska traumat av årstidernas växlingar.

Strimlad kompost är den vanligaste formen av ceder marktäckning tillgänglig och ska sitta på plats bättre än andra sorter. Som marktäckning blir väderbitna, istället för att glida bort, kommer det armeringsnät till sig så småningom bilda en säker matta. Denna matta kommer att hålla ihop under hårt väder, och är mindre benägna att bryta upp än större bark chip täckningsmaterial.

Mattan består kommer också förhindra solljuset från att nå marken runt anläggningen, vilket eliminerar risken för ogräs. Chip täckningsmaterial kan tillåta både ljus och grodda ogräsfrön att filtrera ner i marken, och så småningom gro. Alla tidigare fastställts ogräs under ceder kompost kommer att kvävas också, och kommer inte att kunna växa eller ta emot solljus.

Cedar sönderdelas också i snabbare takt än andra typer av kompostmaterial. Detta ökar mängden näringsämnen som släpps ut i marken och göra den mer fertila. Även om det måste bytas oftare, sjukdomar är mindre benägna att bilda med färsk kompost tillämpas oftare.

Säkerhet är en annan fördel med ceder marktäckning. Nästan alla strimlad cederträ kompost är obehandlad av kemikalier. Som det sönderfaller, kommer gifter läcka inte till omgivande mark och växter. Detta är särskilt användbart när det används i ekologisk örtagårdarna eller runt fruktträd. Strimlad ceder kompost kan användas under och runt lekredskap och andra områden där barn ofta. Den marktäckning är mjuk, och kommer inte orsaka repor eller splitter när det kommer i kontakt med huden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.