Vilka är de olika typerna av yllemattor?

Ull mattor är ett av de bästa golv kvalitet tyg beläggningar tillgängliga. De är mycket efterfrågade på grund av deras värde, stil, mångsidighet, skönhet och lång livslängd. Ull är en av de mest hållbara material för mattor, och ull mattor går tillbaka till antiken. Det finns många olika typer av ull, och varje är unik eftersom den får det samlats in från är unik. Många faktorer gå in i att bestämma kvalitet på ull används i varje matta, från får-typ och ålder, till dess hälsa och kön, att det sätt på ull har om hand och klippt.

Förutom konsistens och kvalitet i ull, det finns också många olika stilar av ull mattor att välja bland. Vissa är gjorda i USA, men många är importerade från hela världen. Man måste skilja mellan de olika utifrån deras ursprung. Gemensamma termer som "persiska" egentligen inte ger entydig skillnad. Termen persiska har kommit för att ange ull mattor från nästan var som helst i Mellanöstern. Även äkta persiska mattor faktiskt kommer från Iran, ull mattor också i Pakistan, Afghanistan, Turkiet, Indien och många andra platser.

ursprung mattan är visserligen viktiga, inte nödvändigt anger kvaliteten. Det sätt en matta görs, vilken typ av ull används, design och färgämnen som används är viktiga faktorer. Naturligtvis är priset också en viktig fråga, men lägger till en fin matta eller område matta till hemmet eller kontoret är mycket billigare än många andra typer av golv, varav ingen är lika unik.

Du kan välja mellan handtuftade ull mattor eller maskintillverkade sorter. Du måste också välja mellan 100% ull, en ullblandning eller en syntetisk ull-liknande matta. Syntet-och blandningar är oftast lite billigare och lite enklare att rengöra. Fortfarande är det många som föredrar lyx av ull, eller åtminstone en hög koncentration av ull, som till exempel en populär sort som är ca 80% ull och 20% nylon.

Ull mattor inte nödvändigtvis måste vara allvarligt heller. Trots sin klass och kvalitet, kan de nyckfulla i design. Du kan välja hög mattor kvalitet ull eller blandningar ull med roliga mönster. Ett annat roligt alternativ är mattan musmattan eller dalbana. Dessa är traditionella ull matta mönster i miniatyr som är avsedda att användas som en musmatta eller en kopp dalbana. Oavsett vilken typ av ull mattor du är intresserad, är du säker på att hitta ett stort utbud av kvalitet och stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.