Vilka är de olika typerna av dörrhandtag?

Vem visste att det finns så många olika typer av dörrhandtag? De flesta av oss inte ge dem mycket på det. Dörrhandtag är saker som vi tenderar att ta för givet, åtminstone tills vi behöver nya.

Det finns fyra huvudsakliga typer av dörrhandtag, och varje kategori har ett specifikt syfte. Vissa är enbart dekorativa, några är funktionell, och andra används som säkerhetsåtgärder. De är "dummy" knoppar, nyckelharpa entré, passage och dörrhandtag privatlivet.

Ja, de är egentligen heter dummy rattar! Dessa dörrhandtag används oftast där två dörrarna stängas in i varandra, och endast en dörr öppnas och stängs regelbundet. Provdockan ratten är till bara för estetik. Det är egentligen inte nödvändigt, men det skapar en mer balanserad look. Den kan även användas på någon annan typ av dörrar som inte kräver en fungerande dörrhandtaget.

knappat entrén dörrhandtag är precis vad de låter som. De kräver en nyckel för att låsa upp dörren från utsidan. Vissa typer av knappat entré dörrhandtag används genomgående en byggnad, vilket gör att alla dörrar låsas upp med samma nyckel. Andra har individuella lås och kräver separata nycklar.

Passage dörrhandtag är också precis vad namnet antyder. Man kan få passage utan att använda en nyckel. Dessa dörrhandtag i allmänhet inte låsas på båda sidor om dörren och är därför väl lämpade för lekrum och barnens sovrum, eller något annat utrymme som inte nödvändigtvis skall låsas. Sekretess dörrhandtag hålla utrymmen privat genom att vägra tillträde från utsidan. De låser bara och kan endast låsas upp från insidan, vilket gör dem perfekt för badrum, vuxen sovrum, rum, och alla andra områden som ibland kräver avskildhet.

De flesta av ovanstående typer även kommer i en mängd olika stilar och ytbehandlingar. God funktion kräver inte att du offra bra ser ut. Du kan välja från glas till trä dörrhandtag, liksom många metallic-kulörer, såsom tenn, polerad mässing, antik mässing, krom och brons. De finns även i olika former, från runda till ovala till rosett, och du kan välja från ett utbud av doorplates, från gammaldags långsträckta stilar till de mest moderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.