Vilka är de olika typerna av blomkrukor?

Blomkrukor, dessa behållare planer runt om i fönsterkarmen eller däck, fyller flera funktioner och finns i en mängd olika stilar. Strängt taget är "de krukor", och de flesta krukväxter är av den icke-blommande slag. Men när shopping för en anläggning container, en aldrig letar efter en kruka, alltid en blomkruka.

Blomkrukor har kommit i bruk av den enkla anledningen att de tillåter att du kan odla växter som är till viss del mobil. Det är, planteringar i marken kan inte enkelt flyttas till en soligare plats för ett par timmar, eller tas inomhus när det blir kallt. Växter i krukor, dock kan flyttas efter behag. Tyngre växter som små träd kan planteras i krukor att sitta på en dolly med hjul för enkel förflyttning.

Blomkrukor därför främst används för att göra växter mobil. Ett specialfall av krukan är "startern pott" eller "torv pot", en liten behållare gjord av torv mossa. Plantor är grodda i dessa krukor och när de är redo att sättas i ett mer permanent hem, kan hela potten att planteras och torv kommer att falla sönder och bli ett med jorden. Detta minskar eller eliminerar transplantationer chock ", alltid ett problem vid överföring växter från en behållare till en annan.

Den vanligaste typen av blomkrukor är enkel terrakotta krukor. Dessa kommer med en lämplig storlek tefat att de sitter i, och krukor själva har ett hål i botten för dränering. I utarbeta blomkrukor med orientaliska motiv glas hittar du ofta att själva plantan sitter i en lerkruka in i större och mer dekorativa behållare.

fönsterbrädan planteringar är lättare med "fönster box ", en rektangulär låda som fästs på utsidan av fönsterbrädan. Blomkrukor med växter kan placeras i fönster rutan, eller så kan du fylla den med jord och plantera örter eller blommor direkt i rutan. Använda blomkrukor i fönstret lådan gör det mycket lättare att sköta enskilda anläggningar, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.