Vilka är de olika typerna av Porslin?

Användbara för ändamål från enkla tillfredsställelse av hunger till demonstration av rikedom, omfattar serviser en mängd olika föremål och medel vid servering och äta måltider. Även roten ordet "porslin" indikerar i stort sett obegränsat antal föremål av samma material eller används för samma ändamål, kan de mer specifika kategorin bordsartiklar lätt delas upp i fyra huvudtyper: serveware, servis, bestick och Dryckesaccessoarer.

Serveware hämtar sitt namn från det grundläggande syftet, som är det servering av mat. Denna typ av porslin omfattar tjänstgör skålar, fat, båtar sås och andra rätter som används för att sätta mat på bordet. Rätter som drycker serveras, till exempel karaffer eller krukor, som också omfattas av denna kategori.

Även om syftet med serveware är att hålla stora delar av mat, är servis en typ av porslin som används för att tjäna portionsförpackningar under en måltid. Porslin består av en mängd olika rätter, allt från de grundläggande tallrik och skål till mer specialiserade bitar som används för särskilda ändamål. Till exempel kan en rik kuvert innehåller en tallrik, sallad plåt, bröd tallriken och soppa skål. Vissa högt specialiserade poster är för att servera bara mycket specifika typer av livsmedel, såsom ramekins, som används för enskilda efterrätt portioner.

Kanske en av de viktigaste typerna av porslin är bestick. Denna kategori omfattar de redskap som används i den faktiska konsumtionen av livsmedlet. Den gaffel, sked och kniv är de mest grundläggande redskap i bestick familjen. Men precis som servis, bestick kan hänvisa till ett stort antal mer specialiserade redskap. Bland dessa finns soppa skedar, smörknivar, knivar biff och gafflar dessert.

Den sista kategorin av porslinstillverkare som traditionellt används inom en tabell är Dryckesaccessoarer. Dryckesaccessoarer består av de rätter som används för att tjäna och konsumera enskilda delar av drycker. Detta inkluderar muggar och tekoppar, samt något mindre kategori av glas, som omfattar vatten glas, glas saft, glas vin och andra kärl av glas dryck.

Även porslin oftast delas in i fyra kategorier som nämns ovan, kan det även som utgörs av de material den är tillverkad. Till exempel porslin, kanske keramik och silver användas för att beskriva hur många objekt som används vid servering eller äta en måltid så länge de är gjorda av ett visst material. Medan mer grundläggande typer av porslin som används av nästan alla, ett formellt kuvert som består av tio eller fler rätter och redskap kan bli förvirrande. I en formell situation, kom bara ihåg att hålla armbågarna från bordet och använda din bestick utifrån och in


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.