Vilka är de olika tomatplantor sjukdomar?

Tomater är en av de mest populära menyalternativen i bostäder och restauranger över hela världen. Används i sallader, såser, soppor och grytor, möjligheterna är oändliga för en mogen, saftig tomat. Tyvärr är tomatplantor mottagliga för många sjukdomar. Tomat växtsjukdomar står för död och förstörelse för många växter både i trädgård och växthus varje år.

En av de vanligaste sjukdomarna tomatplantor är septoria blad plats. Det är ett verk av en svamp, Septoria lycopersici. Trädgårdsmästare första kan märka små fläckar på blad som så småningom öka till cirka 1 /8 tum (0,3 cm) i diameter. Nästa, skador utvecklas på bladen som ofta inte är grå i färgen med mörkare färg runt lesionen kanterna. Detta mönster är det enklaste sättet att avgöra om anläggningen har septoria blad plats.

Svampen är förknippade med septoria leaf spot sprids från blad till blad när regnet stänk och sprider sporer. När bladen är infekterade, vänder de gula och dör. Att kontrollera den, bör trädgårdsmästare lämna tillräckligt utrymme mellan växter så att svampen inte kan passera från anläggning till anläggning. Också, vattna blommorna på morgonen nära basen och därigenom ge bladen en chans att torka under dagen. Fungicider kan också användas för att styra septoria löv plats.

En annan av de många sjukdomar tomatplantor är tidigt mjöldagg eller mål plats. Target plats är den som orsakas av Alternaria solani , en svamp. Trädgårdsmästare kan oftast avgöra om deras anläggningar påverkas av mål platsen om de förlorar sina nedersta bladen för tidigt eller om de upptäcker svarta eller bruna fläckar med mörkt färgade kanter på bladen. En annan kontrollampa tecken är målet utseende utseende ringar som bildas på de platser. Lyckligtvis Även det kan behandlas med svampmedel och det finns några tomat sorter som är resistenta mot svampen.

Två typer av svamp orsakar vissnesjuka: Fusarium axysporum och Verticillium albo-Mörk . Med dessa sjukdomar tomatplantor, växterna har gula och vissnande blad. Plantorna dör oftast i förtid och har ofta infekterade stjälkar med den första sorten av svamp. Med den senare sorten, kommer plantorna förkrympta, men de kan överleva. Samma kontrollåtgärder som används för septroia blad plats kan användas för dessa svampar.

Bakterier kan också orsaka sjukdomar tomatplantor. Några av de vanligaste inkluderar bakteriella plats, bakteriell prick, och bakteriell kräfta. Med bakteriell plats, gulaktiga fläckar på blad och stjälk, och lämnade dem fet vid beröring. Bakteriell fläck har mörkare fläckar med en gul gloria. Bakteriell kräfta är den allvarligaste av de tre förstöra blad och frukt. Lyckligtvis bakterier kan behandlas med en spray infunderas med koppar.

Det finns hundratals fler tomatplantor sjukdomar Varje region har drabbats av en viss mögel, svamp, bakterier, eller till och med virus. En lokal förskolor kommer att vara det bästa sättet att avgöra vilken typ av sjukdom och att uppdra åt trädgårdsmästaren på det bästa sättet att behandla den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.