Vilka är de bästa tipsen för röran Control?

röran är ett problem som mycket snabbt kan ta över ett hem innan det märks. Ett par papper kvar här eller där, några kläder draperad över en stol och några böcker och leksaker utspridda, och du har rörigt. Det kan vara mycket svårt att kontrollera skräp eftersom det är så lätt att falla i röran fällan. Lyckligtvis, med lite ansträngning, är det möjligt att krypa tillbaka ut ur dungen fälla och återta din fina och välstädade hem.

Det första steget till dungen kontroll är att bli av med röran. Ta dig tid att sortera genom de områden som samlar in mest skräp, som t. ex. räknare, lådor och garderober. Försök inte att lösa en stor uppgift på en gång. Börja smått, bryta uppgifter i hanterbara stora bitar. Sortera röran i tre högar. En stapel är för saker du behöver för att hålla, och en är för saker att ge, eller kasta, borta. Den tredje högen är för saker du är osäker på. Vara hänsynslös. Om det inte är en säsongsmässig post bör det används regelbundet. Det är ingen idé att hålla något om det enda den gör är att ta upp utrymme.

Gå igenom huset, decluttering varje område som du kommer till det. Beroende på ditt hem, kan detta skräp kontroll steg tar bara ett par timmar eller så mycket som ett par veckor. Så fort du har tagit hand om ett område, bli av med din skräp högen. Låt det inte stanna kvar för att bli rörigt igen. Allt i den tredje högen bör fastställas i en ur vägen plats, liksom garage, för ett par månader. Som du behöver objekt, gå och hämta dem. Det som är kvar i slutet av denna tid bör gjort sig av.

Utse en plats för allt, och använda organisatoriska produkter för att hålla saker där de hör hemma. Försök att hålla koll på var saker hamnar, och där de oftast används. Det mest logiska platsen för en post sorterare, till exempel, är i närheten av dörren. Detta eliminerar risken för posten förföljs genom huset och förvandlas till skräp. Ha ett system för att varje rum i huset, och se till att systemet är praktiskt. Om det tar för mycket tid eller ansträngning för att hålla saker snyggt är det mer troligt att det blir rörigt problemet kommer tillbaka.

Få din familj att hjälpa till med röran kontroll. Även små barn kan hjälpa till genom att plocka upp sina leksaker. Äldre barn kan vara ansvarig för att gå igenom huset innan sängen för att samla upp alla sina saker och hålla sina rum snyggt. Alla andra vuxna i hushållet bör ansvara för sina egna saker, samt att kunna hjälpa till med andra rörig områden. Visa alla nya organisatoriska system, och förklara att du förväntar dem att använda dem. Använd mild påminnelser för att hålla alla som arbetar med att förbättra deras röran vanor. Det kan ta ett tag, men inom kort kommer det nya vanor ersätta de gamla, och din familj kommer att dra fördel av röran kontroll


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.