Vilka är de bästa tipsen för Buske Beskärning?

Buske beskärning behövs för att hålla växterna friska och överskådligt. Den gör det möjligt trädgårdsmästaren att kontrollera tillväxten av sly, samt minskar risken för sjukdomar och uppmuntra nya ben och blommor till formen. Många trädgårdsmästare beskär bara bort döda grenar, men det är lika viktigt att trimma tillbaka överdrivet långa eller sjuka lemmar. De två grundläggande sätt att minska den gren är på väg och gallring. Båda delar är effektiva, men var kommer manipulera anläggningen i växande på olika sätt.

Använd rubriken klippa att stimulera tillväxten av knoppar närmast såret, eller den punkt där filialen är skära. Rubrik nedskärningar görs mot den riktning filialen växer. Denna nedskärning gör bladen på grenen betydligt tjockare, men allmänt anses mindre attraktiva, vilket gör den mindre vanliga metoden i buske beskärning. Ny tillväxt utgör också på var snittet i huvudsak förnybara extremiteten. Rubrik styckningsdelar bör aldrig göras vid den punkt där grenen härstammar från busken.

Använd gallring nedskärningar för att bilda en kompakt filial struktur och ta bort döda eller sjuka armar och ben när buskar beskärning. Gallring nedskärningar inte stimulerar inte återväxt på platsen av såret, utan i stället uppmuntra andra utlöpare att växa. Gallring nedskärningar görs alltid på de grenar "uppkommit, och i samma riktning som tillväxten i branschen. Både gallring och rubrik nedskärningar bör göras i 45 graders vinkel för att förhindra röta och främja tillväxt.

Deadheading är processen att avlägsna döda eller vissna blommor från busken. Det är viktigt att omdirigera näringsämnen från de döda blommor till rot och grenar, stimulera tillväxten. Döda blommor är också oattraktiva, och ta bort dem förbättrar den övergripande utseendet på busken. Utför deadheading omedelbart efter blomman dör för att främja optimal tillväxt. Ta bara de döda blomman, och se till att inte skära bort någon levande delar av trädet.

Ta bort alla gren från busken som är dött, är sjuka eller skadade. Dessa grenar bara skada till följd av busken, och ta bort dem stimulerar tillväxten av rötter, blad och nya grenar. Beskär sjuka grenar snabbt och så nära ursprungsplatsen som möjligt för att förhindra ytterligare spridning av sjukdomen.

Förbered en hink fylld med såpvatten innan buske beskärning. Efter varje skär, doppa sekatör i vattnet för att döda eventuella sjukdomar eller skadedjur som kan ha infekterat sax. Detta förhindrar spridning av dessa sjukdomar till andra delar av busken. Det är en bra idé att bränna alla sjuka grenar på en annan plats så alla svampsporer inte kommer att spridas.

Utför buske beskärning på blommande växter omedelbart efter det att blommorna har vissnat. Därigenom kommer busken att fokusera på tillväxten av blad och grenar, snarare än frön och frukter. Beskärning under andra tider kan hämma tillväxten av buskar, och resultera i färre blommor följande blommande säsong. Buskar yngre än ett år aldrig ska beskäras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.