Vilka Örter är naturliga Insect myggmedel?

Långt innan det fanns kommersiella insekt-avskräckningsmedel sprayer och våtservetter, det fanns insekter, och därmed försökte folk att slå tillbaka dem. När våra förfäder som levde dagarna före DEET visste, många örter och eteriska oljor har utmärkta insekt-repellerande egenskaper. Och lyckligtvis finns det ett antal som är lätta att odla eller är lätt tillgängliga hälso-mataffär.

Som en bonus, många av de insekter avstötande örter prydnadsväxter och doftande och effektiva, och därför inte dubbel tull i trädgården. Miljövänliga och ekonomiska, naturliga insekt myggmedel tillverkade av örter agera utan starka kemikalier som finns i många kommersiella myggmedel.

Örterna mest kända för sina insekter avvärja förmåga är lagerblad, kamomill, kanel, kryddnejlika, vitlök, lavendel, citrongräs, Neem blad, gråbo, MYNTA, rosmarin, vinruta, santolina, åbrodd, renfana och timjan. Citronella och te oljor träd är potenta eteriska oljor som kan kombineras med örter i insekt-avvärjandet dospåsar eller flytande infusioner för att öka deras effektivitet.

Insekt-avvärja örter kan planteras i krukor förvaras fönsterbräden för att avskräcka insekter från att komma in i huset. Om klimatet tillåter, kan örter odlas i en särskild trädgård, eller så kan läggas till en befintlig grönsaksland eller rabatt. Många örter är utmärkta följeslagare växter. Eftersom de avskräcka insekter från att skada växter omkring sig, de är ett bra komplement till andra former av ekologisk bekämpning. Örter med insekt-repellerande egenskaper också kan odlas i krukor och placeras runt omkretsen av ett utomhus matplats eller uteplatsen för att hålla insekter borta när man äter eller slappa utomhus.

Färska örter är "aktiveras" genom att försiktigt blåmärken sina löv-gnugga dem mellan tummen och fingrarna med lätt tryck. Detta leder anläggningens oljor till ytan av blad, släppa doften och öka dess förmåga att avvärja insekter. Buntar och kransar av torkade örter kan hängas i närheten av fönster, dörrar och entréer att avvärja insekter. Torkade blad och stjälkar kan krossas, blandas med eteriska oljor och ett fixeringsmedel som klippa orrisroot och förpackats i tyg dospåsar. Påsarna kan sedan stoppade in i skåp, lådor, skjul, och källare områden. Girlander av torkade örter kan hängas nära sällskapsdjur områden att slå tillbaka loppor.

På utflykter kan dospåsar att stå emot mygg och knott hängas upp tält klaffar och husbil dörrar för att motverka dessa insekter från att komma in. De kan också dinglade från armarna på lägret stolar och från hängmattor. Fly-avvärja örter och dospåsar kan hängas runt matlagning och äter områden.

MYNTA, en ört i mint familjen, är oerhört effektiv på repellerande flugor, loppor och mygg. Emellertid är de eteriska oljorna MYNTA anses giftiga och bör inte förtäras eller hanteras, särskilt av gravida kvinnor. Det bör påpekas att vissa örter och eteriska oljor är giftiga och försiktighet bör iakttas vid hantering av dem. Örter och naturläkemedel som att avvärja insekter bör förvaras utom räckhåll för barn och husdjur.

Om du vill prova blanda din egen myggor, repellerande påsar behöver du följande:

1 kopp (100 g) skär orrisroot eller behandlade corncob kull som fixeringsmedel
1 /4 kopp (60 ml) citronellaolja eterisk olja
1 /2 kopp (25 g) torkad lavendel blommor
1 /2 kopp (25 g) torkad rosmarin
1 /2 kopp (20 g) torkad citronmeliss
1 kopp (50 g) torkade santolina
1 kopp (50 g) torkad gråbo

I en stor glasburk med en skruvkork lock, kombinera orrisroot eller corncob kull med citronella. Seal, skaka och låt bota i en sval, torr plats under några dagar. I ett stort glas eller plast skål, kombinera örter. Lägg botade fixativ och kastar försiktigt så att blandningen. Spoon denna blandning i små tunt eller bomull depotplåster och sigill halsen av alla med ett gummiband. Knyt med en bit band eller garn och hänga från en gräsmatta stol, hängmatta, läger stol, tält flik, etc. Låt inte dospåsar bli fuktig-om du använder utanför, skydda från dagg, regn och gräsmattan sprinklersystem. När du inte använder dem, lagra dina påsar i en återförslutningsbar plastpåse eller glasburk på en sval, torr plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.