Vad vill asbestsanering företag gör?

Asbestsanering företag kommer i ett hem eller företag och ta bort asbest från golv, tak och runt rör. De är oftast fram i samband med en nybyggnad eller ombyggnad projektet på en byggnad som byggdes före 1979. Nästan alla byggnader byggda före 1979 innehåller en del asbest.

Asbestsanering företag kommer att bära skyddsutrustning för att undvika att andas asbest partiklar medan de arbetar. De kommer också att ordna med lokal deponi att förfoga över asbesthaltiga material som är farliga. Slutligen kommer de våta ner asbesthaltiga material som de tar bort det, eller utföra arbetet i en luftsluss, så att fibrerna inte kan undkomma. Detta förhindrar att asbest från att skapa hälsorisker för andra i samhället.

Asbest var vid en tid, som ingår i en stor del av byggnadsmaterial. Det var en del av isolering, golv, kakel tak och vattenledningar. Det fanns flera skäl till att asbest var så stor utsträckning. Det är en lättillgänglig, naturligt förekommande mineral, vilket gör det mycket kostnadseffektivt. Det är också brandsäker, och leder inte elektricitet, vilket gör den en självklar kandidat för användning i isolering.

Tyvärr asbestexponering mycket riskabelt. Det unika faktum om asbest är att fibrerna kan fortsätta att bryta ner i mindre och mindre bitar tills de är mikroskopiska. Om man skulle titta på dessa bitar under ett mikroskop, skulle du se att de ser ut som små spjut.

Människor som arbetar runt asbest kan inandas eller svälja mikroskopiska fibrer ovetande. I spjut-liknande form av asbest tillåter dem att lämna in i kroppens organ, ofta i lungorna. Där bryter de inte ner, men finns kvar i kroppen som orsakar irritation. Asbestexponering kan så småningom leda till mesoteliom, en aggressiv form av cancer som angriper skyddande beläggningar av lungor, hjärta, eller bukhåla. Det kan också orsaka asbestos, en kronisk och behandlingsbar lungsjukdom.

Den största faran med asbest är när det blir luftburet. Asbest är ofta kvar på plats om det inte är skadat, eller om byggnaden är ombyggda. När asbest börjar utveckla chips eller tårar, som med skadade golvplattor, tas det bort. Om byggandet sker i en byggnad som innehåller asbest skall asbesthaltiga material tas bort av en särskilt utbildad företag.

Asbestsanering företag kommer att ha tillstånd från staten för att ta bort asbesthaltiga produkter. Frågar var de planerar att göra sig av med asbest, och om det ingår i deras avgift. Asbest kan inte placeras ut för vanliga soptunnan pickup. Fråga också hur asbestsanering bolaget kommer att förhindra att asbestfibrer från att komma ut i luften. Uthyrning asbestsanering företag för att slutföra asbestsanering är viktigt för hälsan av en byggnads åkande, och för samhället i stort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.