Vad kan jag göra med kala fläckar på min gräsmatta?

En perfekt gräsmatta är en uppskattad innehav av villaägare överallt. Men hur mycket tid man kan spendera hand om det, kommer det oundvikligen att en bar fläck på gräsmattan. Även om frustrerade husägare kan frestas att bana över det och måla den grön, finns det ingen anledning till varför någon inte kan ha en lummig, grön gräsmatta, fri från bruna områden eller kala fläckar, som kan vara stolthet trakten.

Om du inte har en kal fläck på din gräsmatta, ett sätt att snabbt åtgärda problemet är att åter skit i området. Det är, skära en bit av gräsmattor, en del av gräs som hålls samman av matt rötter, som passar i området och lägga in den pekar på den med foten och vattna det kommer att hjälpa den att växa i marken. Om din nakna platsen är liten, du behöver inte ens köpa en bit av gräsmattor, en snabb lösning är att bara gräva upp en bit gräsmatta från kanten, och använda det för att fylla i.

Om platsen inte är bar, men är antingen brun eller glesa, är ett alternativ att använda gödselmedel till grönt upp det lite. Detta kommer att ta ett par veckor ändå, så om du har och omedelbart behov är stycketorv alternativet bäst. Ta bort alla kvarvarande gräs från området, gräva upp det lite för att lossa jorden, och lägga ner lite kompost innan du lägger ner skit kontakten.

Ett annat alternativ, om tiden inte är en viktig faktor, är re-seedar den bruna eller kala fläcken. Du kan fastställa frö som helst, men det kommer inte växa förrän marktemperaturen är lämplig, ca 52 degreesn Fahrenheit. Exceptionellt varmt väder är inte heller en bra tid att plantera gräs utsäde. Glöm inte att täcka fröet med en lätt humuslager, eller kommer fåglarna att äta den.

En av de största orsakerna till en brun eller kala fläck på gräsmattan brinner orsakas av djur. Grass skadats av sällskapsdjur urin är brun, med en ring runt perimetern. Du kan förhindra dessa en brun eller bara plats uppstår, genom att späda koncentrationen av urinen med vatten inom åtta timmar efter det att djuret besök. Hundar kan också njuta av att gräva i ett visst område på din gräsmatta, som kan skapa kala fläckar. Du kan begrava tegel eller sten i området och sedan utsäde eller re-sod det, och hundarna kommer att sluta gräva i det området när de känner att skrapa av tegel under jord.

Alternativt, om platsen är exceptionellt besvärliga, prova några kreativa landskapet genom att placera uteplats stenar eller en FÅGELBAD på bara plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.