Vad finns olika typer av marktäckande?

Marktäckande är ett viktigt tillskott till trädgården, eftersom det hjälper till att förhindra ogräs från att växa och samtidigt hålla marken fuktig. Dessutom är marktäckande ett utmärkt tillskott för högtrafikerade områden, exempelvis kring lekredskap, eftersom det hindrar gräs från att växa och ger barnen en bekväm plats att spela. När du väljer marktäckande finns tre huvudsakliga former att välja mellan: sten, trä marktäckning, och gummi. Inom dessa kategorier finns det flera andra typer av marktäckande. Stone marktäckande, till exempel, kan komma i olika former, färger och storlekar.

Det finns fördelar och nackdelar med vart och ett av de olika typerna av marktäckande. Stone marktäckning är hållbar och attraktiv. Dessutom har den ett mycket naturligt utseende och kan köpas i en mängd olika färger och texturer. På detta sätt kan sten marktäckande köpas till för att matcha stödmurar vägar tegel och andra sten i hemmet och i trädgården.

Trä kompost är en naturlig typ av marktäckande. Det är särskilt intressant i skogsmark trädgårdar. Mulch marktäckande är tillverkad av en mängd olika träd och naturfibrer, såsom cypresser. Som sådan är den tillgänglig i några olika naturligt förekommande färger. Mulch marktäckande är relativt billig, men det krävs att lägga till ytterligare kompost varannan eller var tredje år som föregående lager sönderfall.

Gummi marktäckning är mycket hållbara och normalt inte behöver bytas när den är installerad. Gummi marktäckande är ofta det bästa valet för användning i närheten lekredskap, eftersom den är mjuk och inte leder till flisor. Med framsteg inom teknik är gummi marktäckande alltmer tillverkade för att likna naturliga former av marktäckande. Färger för gummi marktäckning är dock begränsat för tillfället, med svart är den enda färg som finns tillgängligt.

Välja den bästa marktäckande för en viss tillämpning beror till stor del på personlig smak och budget. De som inte har mycket tid att sköta det område som kräver marktäckande kanske vill överväga ett material som inte kräver byts, såsom sten eller gummi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.