Vad bör jag veta om växande gräs?

En viktig faktor när de odlar gräs första är att avgöra vilken gräs växer bäst i ditt område. Innan du köper gräsfrö eller skit, diskutera den med en gräsmatta eller landskapsplanering expert eller hem förbättring centrum representant. Du kan också besöka en plantskola eller leta upp en del information på nätet, bland den bästa tiden att plantera gräs för din region.

Detta leder oss till nästa fråga när de odlar gräs: sod eller frö? Läggning sod kommer säkerligen att ge dig en tjock, grön gräsmatta på kortare tid men växande gräsfrö billigare och något mindre arbetsintensiva. För oavsett process, måste du i allmänhet ta bort det gamla gräset, förbereda jorden, och tillämpa ett gödselmedel.

Börja med att bryta upp eller bruka jorden. Jämna den med en kratta, ta bort alla stora stenar eller klumpar av smuts eller gamla gräs. Lägg till gödningsmedel. Sprid gräsfrö jämnt med en spridare eller börja om skit. Rake lite jord över frö eller använda en roller för att säkra skit.

För båda metoderna med växande gräs, måste du vattna gräsmattan regelbundet. Du vill att vatten lätt för utsäde tills det blir överväldigande. Mist gräset utsäde men inte suga. När vattning sod, se till att ge ytterkanterna en god drink.

När du bestämmer dig för vilken typ av gräs och den metod du kan använda, ett annat viktigt tips för att odla gräs är att se till att din gräsmatta inte behöver konkurrera med andra utväxter av näring eller fukt. En av de största konkurrenterna är crabgrass, speciellt om du använder gräsfrö. Därmed eliminera eller åtminstone kontrollera crabgrass är viktigt. Många föredrar att inte använda herbicider, även den organiska sorten, så kontrollera detta ogräs ofta som den bästa åtgärden.

Ett viktigt tips som kan hjälpa dig att kontrollera crabgrass naturligt, utan användning av ogräsmedel, är att utsädet jämnt och reseed några kala fläckar direkt. Crabgrass tar över överallt den finner ett fäste. En annan aspekt av växande gräs är naturligtvis underhåll och slåtter korrekt är också viktigt för kontroll av crabgrass.

Tillåt

grässtrån till cirka 3 "(7,62 cm) i längd stället för att klippa gräset för kort. Detta kommer att skugga crabgrass frön, vilket bidrar till att förhindra dem från att växa. Växande gräs kan vara en hel del arbete, men enkla tips som dessa kan göra det lättare och se en vacker, frisk gräsmatta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.