Vad bör jag veta om med ett platt tak?

ett platt tak är ett bra val för hem, men det kommer att kräva mycket speciella underhåll. Ett hem med en typisk taklutning använder en kombination av bältros och allvar för att hålla fukt tränger in i hemmet. Vatten som sitter på ett tak under en längre tid kan leda till ett läckande tak. I ett traditionellt tak hemma, påskyndar tonhöjden på taket vattnet rinnande från taket efter en storm. Den bältros hindra vattnet från att tränga in tills den kan rinna av.

ett platt tak, eller till en med låg pitch, inte har fördelen av allvar för att avlägsna vatten från taket. Det är därför viktigt att ha en som täcker som ger en fuktspärr för ditt hem, liksom ett sätt att dra av vattnet på taket efter regnväder.

Ett sätt att hålla insidan av ditt hem torr om du har ett platt tak är med gummi takläggning. Gummi tak är ett enda skikt membran som är gjord av syntetiska material. Detta tak beläggning är fastsatt på ditt tak däck, antingen genom fästen eller lim. Gummit tak finns i många bredder, så att du kan täcka taket helt, vilket eliminerar behovet av sömmar. Varje söm kommer automatiskt att ett område där membranet kan misslyckas.

Ett annat sätt att hålla ditt hem torr om du har ett platt tak är med hjälp av en hävert. Det är möjligt att skapa en sifon att när som på en timer, kommer att pågå under en minut flera gånger per dag. Om det finns vatten på ditt tak, kommer hävert, fortsätter att dränera bort vattnet från taket efter att motorn startar. Avskaffandet av stående vatten så snart som möjligt efter regn är det bästa förebyggande mot ett läckande tak.

Med alla de erforderligt underhåll i ett platt tak design är det lätt att undra om det är värt besväret. I varma klimat, platta tak är ett trevligt val. De möjliggör fullständig utnyttjande av utrymmet inne i hemmet. Du förlorar inte något huvud rum på grund av beck av taket. Många människor använder det platta taket som en utökad boendeyta och skapar en terrass eller trädgård på taket. Vissa människor till och med växt gräs på sina tak. Växterna absorberar vatten från regn innan det kan nå gummi tak, vilket bidrar till att taket torr.

I kallare klimat, platt tak mönster inte är lika populära. Vatten som fryser i kallt väder kan skapa is dammar, vilket gör det svårt att förhindra att fukt kvar på taket. Om du har ett hem med ett platt tak design, är det viktigt att komma på den flera gånger om året för att din fuktspärr och takmaterial är i gott skick. Fånga ett problem tidigt är det bästa sättet att undvika en kostsam tak reparation senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.