Vad bör jag veta om Rengöring Brass?

Rengöring mässing ordentligt kan återställa lyster till metall, föra tillbaka den varma gyllene färg som gör mässing så populära för saker som dörr rattar och ljusstakar. Felaktig rengöring kan faktiskt öka vanära, svartnade eller missfärgning av mässing, eller det kan helt enkelt sluta i en matt städresultat, där mycket av filmen och vanära är intakt. Lyckligtvis är städning mässing inte särskilt svårt.

Innan du börjar rengöra mässing, bör du bekräfta att du verkligen arbetar med mässing. Sann mässing är inte magnetisk, så om du tar en magnet till en "mässing" fixtur och magneten fastnar, är metallen inte mässing, och den måste rengöras på olika sätt. När du har fastställt att du arbetar med verkliga mässing, bör du se om du behöver ta bort en film av damm och smuts, eller en vanära i metallen i sig.

Mässing är typiskt lackerad att minska matt, eftersom det angrips mycket lätt när den utsätts för luft. Om du bara har en film av smuts, tvätta mässing i milt tvålvatten, med några droppar vinäger till för svåra fläckar. Du kan även använda tvättsprit för att polera mässing.

Om mässing är missfärgad på grund av vanära, måste du skala av lack. Vissa kommersiella mässing städare bort lack, eller så kan du använda en lackborttagningsmedel. Polera vanära bort med vinäger, salt, eller en kommersiell mässing matt remover, tvätta mässing med varmt vatten och låt det torka helt innan ett nytt lager lack för att förhindra matt.

Regelbunden städning mässing armaturer med en mjuk trasa är en utmärkt idé, eftersom det minskar möjligheterna att låta en film att bygga upp. Regelbundna polering gör det också möjligt för människor att hålla ett öga på tidiga tecken på vanära så att snabba åtgärder kan vidtas för att rensa upp i vanära och relacquer det mässing innan det blir skadad. Kommersiella mässing polering produkter kan också regelbundet av polska och polera mässing, även om dessa bör användas sparsamt för att förhindra att mässing från svartna.

Det finns några speciella verktyg som kan användas för rengöring mässing såsom mässing buffertar som kommer att tränga in i sprickor och springor i mässing fixturer att ta bort vanära och rengöringsmedel. I fråga om en särskilt smutsig, befläckas, eller komplexa mässing fixtur kan det vara en god idé att ta mässing till en professionell för rengöring och relacquering, och att polera mer regelbundet i framtiden för att förhindra en ackumulering av smuts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.