Vad behövs för säker Utomhus el?

El är en ovärderlig resurs. Men det är också mycket farligt. Ofta personer ta hand vid hantering av el inomhus, men misslyckas med att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder utomhus. Att njuta av utomhus el är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt säkerheten.

Först och främst är det viktigt att använda marken brytaren fel krets (GFCI) försäljningsställen för utomhus el. GFCI försäljningsställen kopplar automatiskt el om en enhet börjar läcka ström. Detta är oerhört viktigt för utomhus el, som vatten och elektrisk ström är ofta i närheten utomhus. GFCI försäljningsställen har ett rimligt pris, men livräddande.

Vid hantering utomhus el, undvika vatten till varje pris. Om en elektrisk verktyg, enhet eller apparaten faller ner i en vattentäkt, dra ur kontakten innan du försöker ta bort den från vattnet. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd att följa, oavsett om vattenförekomsten är en pool eller en liten pöl. Var noga med att förvara utomhus elektrisk utrustning i ett torrt ställe.

Många personer använder utomhus elektricitet för att driva saker som gräsklippare och trädgårdsredskap. Undvik att lämna sådan utrustning inkopplad när den inte används. Slå av strömmen när du inte använder dem, även om du bara går in för en minut. Undvik att lämna utomhus elektrisk utrustning utan uppsikt.

Ofta personer välja att installera utomhusbelysning runt sina hem. Oavsett om ljuset är för säsongs-eller året runt-bruk, se till att de är godkända för utomhusbruk. Om du väljer att använda lampor som inte är märkta för utomhusbruk, du tar en onödig risk.

Tro det eller ej, skor är nödvändiga för att använda utomhus el på ett säkert sätt. Utan skor, du är större risk för elektriska stötar. Undvik sandaler också.

Följ alltid tillverkarens anvisningar noggrant vid arbete med utomhus elektriska apparater. Också mycket uppmärksam på förhållandena på den enhet du använder och dess sladd. Om enheten blir skadade eller att sladden är sliten, inte ansluta den i. Skadade elapparater sätta dig i risk för chock.

Om du behöver använda en förlängningssladd utanför, se till att skaffa en som är märkt för utomhusbruk. Se till att det är märkt för makt behov verktyg eller den utrustning du använder. På samma sätt endast använda verktyg, apparater och anordningar som är märkta för utomhusbruk. Utrustning avsedd för utomhusbruk sker med kraftiga ledningar, isolering, och tre-vägs jordad.

Framför allt lär de åtgärder att vidta i händelse av en brand utomhus el. Följ alla säkerhetsföreskrifter. Håll dig borta från nedskjutna elektriska ledningar. Undvik att klippa grenar som har kommit i kontakt med elledningar.

Om du använder en stege, se det förblir klara av kraftledningar vid alla tillfällen. Använd om möjligt en glasfiber eller trä stege i uppgifter som innebär utomhus el. Var redo att ringa för akut hjälp vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.