Vad behöver jag veta om Lawn Care?

En fantastisk gräsmatta-en som är grön, tät och ogräsfri-kan uppnås genom att göra en samling av saker. Lawn vård omfattar vattning, slåtter, gödsling, dethatching och luftning. Även de bästa gräsmatta ser hemsk i tid om rätt gräsmattan vård är inte korrekt ifylld.

Gräsmattor vanligtvis inte behöver ett överflöd av vatten. Faktum är att många trädgårdsodlare över vatten deras gräsmatta som inte bara slöseri med vatten, men läcker gödselmedlet och näringsämnen från rötterna och skapar sjuka gräsmattor. I allmänhet varma vädret, eller varm-säsong, gräs kräver mindre vatten än kall-väder, eller cool-säsong, slag. Majoriteten av gräs behöver en för att två inches (2,54 cm till 5,1 cm) vatten varje vecka, regn och /eller bevattning. En av de bästa teknikerna gräsmattan vård är att ge gräsmattan alla dess vatten på en gång, snarare än lite varje dag, du gör det kommer rötterna att växa djupt i jakt på vatten.

Efter vattna gräsmattan, vänta tills den övre 1-2 inches (2,54 cm till 5,1 cm) av marken är torr innan vattning igen. Det är enklast att kontrollera vattenhalten i marken genom sondering den med en skruvmejsel. Skruvmejseln kommer att bli svårt att flytta när den når torr jord. Ett annat enkelt sätt att berätta om en gräsmatta behöver mer vatten är att gå över den. Om fotspår kvar i gräsmattan i några minuter är det dags för vatten.

Det finns en bra regel för gräsmattan vård: Endast klipper den översta tredjedelen av ett grässtrå på en gång. Även om gräset är mycket högt, precis klippa gräset med några dagars mellanrum, bara att klippa bort en tredjedel var gång. Klippning av för mycket på en gång kan få rötter att dö. Dessutom kommer det inte att tåla höga temperaturer och angrepp av skadedjur och sjukdomar. Den ideala höjd varierar beroende på vilken typ av gräs, till exempel:

? Buffalo gräs: 2-4 inches (5,1 till 10,2 cm)
? Hybrid Bermuda:? - 1 tum (1,3 till 2,5 cm)
? Ängsgröe: 2 -3 inches (5,1 till 7,6 cm)
? Zoysia: 1 -2 inches (2,5 till 5,1 cm)

Lawn vård kräver näring minst en eller två gånger varje år. Utan gödselmedel kommer gräset växa glest och ogräs kommer att infiltrera gården. Cool-väder gräs bör befruktas i höst, ger rötterna ett uppsving under våren. Varmt väder gräs bör befruktas i sommar-både före och efter deras topp växtperiod. Välj ett gödselmedel som skapas specifikt för gräsmattor och som har en långsam frisättning formel.

En av de mest tidskrävande delarna av gräsmattan vård är dethatching och luftning process. Kontrollera först gräsmattan för döda stjälkar, rötter och skräp-kallas kalufs. Använd en dethatching maskin eller en manuell dethatching rake att skära genom den gamla gräsmattan så att fröna lätt kan hamna i marken och att frisk luft kan minska risken för sjukdomar och skadedjursangreppet. Använd sedan en effekt luftare för att ta bort pluggar av jord och gräs och lämnar hål i gräsmattan för utsäde att gro. Nästa, räfsa upp och ta bort jord och skräp från gräsmattan som skapades under dethatching och luftning process. Slutligen skingra gräs utsäde och gödningsmedel i hela dethatched och kolsyrat gräsmatta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.