Vad är några tips för rengöring av betong?

Rengöring betongytor i hemmet är en uppgift som många husägare känner mycket väl. Från oljefläckar på ett konkret uppfart eller garage golv till spill på betongplattor runt pooler, finns det sannolikt ett behov av att engagera sig i konkreta städning vid något tillfälle. Om du står inför uppgiften att befria din betongytor från fläckar och missfärgningar, här är några metoder som kan vara perfekt för din situation.

En av de mer gemensamma frågor med konkreta enheter och golv garage är förekomsten av djupa fläckar. Dessa är vanligtvis skapas av oljeutsläpp och andra vätskor att läcka från motorn i ett fordon. Lyckligtvis finns det ett par enkla metoder som gör stor skillnad vid rengöring betong. Först köper du en högabsorberande märke kattsand. Strö kullen över fläcken och lämna den i stället för ett par dagar. Sopa skräp bort och undersöka fläcken. Kattsand kommer att lyfta en fläck som inte har smugit sig för djupt i betong. Om fläcken är nu borta, är du klar.

När en mer envisa fläckar finns, måste du tillämpa en andra strategi för uppgiften att rengöra betong. Placera ett jämnt lager av betong pulver över fläcken. Se till att pulvret är torrt, och inte låta den bli våt av regn medan lagret är inställningen på betongytan. Pulvret kommer att läcka ut i konkreta och dra djupare fläcken ur betongen. Precis som med kattsand, låt pulvret att stanna kvar på plats för ett par dagar, sedan bort pulvret. Fläcken är borta i de flesta fall.

Om dessa enkla metoderna för rengöring betong inte helt klar fläcken, måste du använda en makt bricka. Se till att använda ett rengöringsmedel som rekommenderas för makt tvätt betongytor. Även om du kan prova en högtryckstvätt med hett vatten, som verkligen envisa fläckar är mycket mer sannolikt att försvinna med hjälp av en makt bricka.

Ett sätt att minimera chanserna för en djup färg är att använda en tätningsmedel på konkreta när ytan är ren. Genom att skapa en barriär mellan det konkreta och vätskor eller andra medel som kan spilla på ytan kan du göra uppgiften att rengöra betong mycket enklare och dessutom spara mycket pengar på uthyrning av utrustning. Kittet kommer också att ge din betongytan mer av ett snyggare utseende, som bara kommer att öka överklagande av ditt hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.