Vad är några tips för odling av körsbär?

Växande körsbär är en rolig hobby om du har plats i din trädgård för träd och tid att ägna åt sin vård. Eftersom körsbärsträden blommar och sätta sin frukt tidigt, körsbär är ofta de första frukter färdiga att äta på sommaren. Körsbärsträd kan ta upp ett stort utrymme eller beskäras till en hanterbar storlek. Vissa personer med skapa vad som kallas espaliers . Dessa träd som aggressivt beskärs och odlas tätt mot en vägg eller annan struktur.

Det viktigaste kravet på ett framgångsrikt växande körsbär är en kall vinter. Om du bor i ett klimat utan mycket frostiga väder under vintermånaderna, din körsbärsträdet kommer att drabbas. Det kalla vädret tillåter träden att gå i dvala och få styrka för en generös skörd året därpå. Den milda vintern ger normalt upphov till en lätt skörd av körsbär.

Om du är intresserad av växande körsbär, är det viktigt att veta vilken typ av körsbärsträdet du vill. Mest söt körsbärsträd kräver en pollinerare. Om din trädgård är stor nog för två träd är detta inte ett problem. Om det inte finns utrymme i din trädgård för två träd, köpa en själv pollinerande träd. Mest sur körsbärsträden själv pollinerare och det finns flera sorter av söta körsbär som är egna pollinerande också.

Svampinfektioner är ett stort bekymmer när växande körsbärsträd. Det finns sprayer tillgängliga som kan reducera och svampinfektioner, men du kan också ta underhåll åtgärder för att minska risken för svampangrepp på träd. Om du planterar mer än ett träd, plantera dem cirka 20 meter (6. 5 meter) från varandra. Detta gör att varje träd för att få solsken och vind, som håller trädet torr och frisk.

Ett annat sätt att minska risken för ditt körsbärsträd utvecklar en svampinfektion är endast beskärning när det är torrt. Beskärning våt träd är ett enkelt sätt att låta svampen in i trädet och det sprids från ett träd till en annan.

Odling körsbär startar före du någonsin plantera träd. Körsbärsträd trivs i jord som är rik och avlopp lätt. Medan de som vatten, gör de inte bra om deras rötter fortfarande våt under en längre tid. Lägg i åldern gödsel, kompost och annat organiskt material i hålet innan du planterar din körsbärsträdet. Detta kommer att ge det gott om näringsämnen och få det började starkt och friskt.

?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.