Vad är några sätt jag kan ta bort täta?

gjorda av antingen latex eller silikon, är täta en flexibel tätning används för att fylla fogar och sprickor mellan byggnadsdelar, t. ex. fönsterramar, VVS och kakel. Fogtätning används för att förhindra att fukt och luft från krypa in luckor för att det förblir flexibel. Detta är särskilt viktigt eftersom byggmaterial som sten och trä kan expandera och kontraktet i olika takt beroende på temperatur och andra förändringar. Latex täta är oftast mer kostnadseffektivt än silikon, men det tenderar att visa slits snabbare. Båda typerna kan bryta ner under åren, vilket gör det ibland nödvändigt att ersätta täta.

För att ta bort täta, är det första viktigt att kontrollera om en bottningslisten användes under den ursprungliga installationen. En bottningslisten är en rep-formad av skum för att fylla i större delen av ett gemensamt för att stödja den täta. Om det var på i ett tunt, ytskikt, kommer den ha förblivit flexibel. Om det tillämpades i ett tjockt lager, kommer det troligen att ha styva, vilket gör bort lite svårare. Oavsett om en bottningslisten användes, är det bättre att ta bort täta och bottningslisten på samma gång.

När du vill ta bort täta, är det viktigt att du inte skadar omgivande material. Av denna anledning måste du överväga de verktyg du använder under borttagningen. Använd aldrig en skruvmejsel för att skrapa lim spackel eftersom det kan chip och lyfta omgivande tegel och trä på grund av dess huvud form.

Många produkter finns som hävdar att hjälpa bort täta, tyvärr, de flesta är ineffektiva. Det bästa anfallsplan är att mätta området med vatten medan du arbetar. Det finns inget enkelt sätt att ta bort täta och det kan vara ett tidskrävande jobb, men vatten kan bidra till att lindra och göra det lättare att hantera.

Den optimala metoden för att upphäva täta är att använda tång nålen näsa eller pincett. Skaffa ett hörn av tätningsmedel upp, ta tag ordentligt med tång, och dra ut det i långa remsor. Om täta är sönderfallande, får en rakhyvel användas för att försiktigt skrapa ur små bitar av skräp. Backer spön kan tas bort med samma metod.

När alla spår av täta har avlägsnats med vakuum, det gemensamma att säkerställa att inga rester finns kvar. Om att arbeta i ett högt mögel område som ett badrum eller kök, eliminera risken för att bakterier kvardröjande bakom genom tvättning med blekmedel och vatten lösning. Slutligen bör du nog vänta 24 timmar eller så innan de tillämpar nya täta för att säkerställa att området är tillräckligt uttorkad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.