Vad är några olika stilar av Förkläden?

Ordet förkläde /em>, en korruption av de äldre ordet napron hänvisar till ett plagg som kommer i många stilar och kan användas som en del av en enhetlig, ett sätt att hålla kläder rena och något av ett mode uttalande. Förkläden tenderar att delas in ett fåtal grupper eller stilar. Dessa inkluderar midjan förkläde, haklapp förkläde och skomakare förkläde.

midja förkläden är den enklaste av förkläden, men kan bäras i en rad sammanhang. Dessa kan bäras av en kock eller ett hem kock, och är ofta gjorda av segelduk som band i midjan. Det kan skydda byxor eller kjol från eventuellt spill av mat. Du hittar dessa i enkla eller komplicerade konstruktioner och i olika tyger.

Metal och arbetstagare sten och smeder kan bära specialiserade förkläden läder midjan. Om du har en X-ray, kommer du bär sannolikt en ledande midja förkläde för att skydda dig från strålning till din reproduktiva organ. Du kan också använda en handduk eller något tygstycke till hands för att göra midjan förkläden, utan bara vara säker på att du inte använder något för lång eller strömmande Om du arbetar i närheten av en spis eller eld.

Bib förkläden för att ytterligare skydd för kläder eftersom de täcker överkroppen, åtminstone i fronten. Dessa har ofta band över axlarna och kommer att täcka bröstet, magen och midjan. Enkla fästen för haklapp förkläden kan bara vara ett band i ryggen. Du kan se haklapp förkläden som bärs av personer som arbetar i en mängd olika områden. Till exempel servitörer och servitriser ofta bära förkläden duk haklapp.

Speciellt före tillkomsten av tvättmaskinen, iklädde kvinnor som matlagning eller rengöring haklapp förkläden för att hålla kläder från att bli smutsiga. De förblir populär så att hushållsarbete eller matlagning inte kräver ett byte av kläder. Idag haklappen förkläden bärs av både män och kvinnor och kan funktionen roliga mönster.

haklapp förkläde kanske inte har band, och i stället passa över huvudet som är betydligt mer kläder täckning. Denna stil var ofta kallas fullängds förkläde, och du kan se stilar av denna typ, och även hitta gamla mönster för full längd förkläden med anor från början 20th century. Sjuksköterskor och kvinnor som rensade hus hade ofta full längd haklapp förkläden för att skydda en större mängd kläder när de gör rörigt arbete.

En skomakare förkläde är vanligtvis en haklapp förkläde som täcker fram-och baksidan av kläder. Du hittar dessa i ett antal stilar, färger och längder. Istället för att fästa i ryggen, är skomakare förkläden normalt bundna på varje sida av plagget. Det vanligaste personer som arbetar inom detaljhandeln idag kan bära skomakare förkläden, och de är ofta korta, endast omfattar kläder till mitten av låret. Skomakare förkläden i det förflutna kan ha varit i full längd.

Andra förkläde stilar inkluderar förkläde, ibland ett plagg bärs mer för klänning ändamål än för nytta. Namnet kommer från detta förkläde, ofta med RYNKAD ärmar som fästs på klänningen. Återigen förkläde skulle tjäna syftet att skydda kläder och kan antingen vara knäppt, nålas eller bunden i ryggen. Du ser ofta bilder av kvinnor och i synnerhet små flickor bär pinafores i 19: e och början av 20. Talen. Till skillnad från andra förkläden var pinafores nästan uteslutande bäras av kvinnor.

Ett alternativ till förkläden är MORGONROCK, som blev populär på 1940-talet och 50-talet. Den MORGONROCK var ett plagg med korta ärmar som kan bäras som en mantel, och bekvämt bifogas i fronten. Housecoats normalt knä eller kalv längd och omfattar både övre och nedre kläder. Du kan fortfarande hitta housecoats i vissa butiker, men de är numera anses omodern och du kan behöva göra lite ser eller Internet beställning för att hitta olika stilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.