Vad är några exempel på Desert växter?

Desert växter är unikt anpassade till liv i en karg och ibland extrem miljö. De ser ofta ovanliga, och ibland ganska vackra. Även öknen anläggningarna ofta är mycket njöt i naturen, de upplever också en växande popularitet bland landscapers. Samma egenskaper som gör öken växter att uthärda i öknen också gör dem lämpliga för låg vatten trädgård och xeriscaping. I varma, torra klimat kan öken växter användas för att montera en slående och mycket vatten effektivt trädgård. I kallare regioner, öken växter gör ibland bra i växthus villkor.

Flera egenskaper som öken växter undan från andra. Den första är att de tenderar att vara utformade för att lagra vatten och att använda vatten effektivt. Kaktusar och suckulenter, till exempel, båda har tät köttet som är utformat för att lagra stora mängder vatten. Många växter har också långa rötter att nå djupt ner i grundvatten för vatten. Andra växter hantera fientliga villkor genom att dö av under extrema väderförhållanden, samt nystart under regnperioden kort blom och frön sprids för vinden. Under denna lilla fönstret av tid, många besökare kommer för att se den stora mängden öknen vildblommor.

Många associerar kaktusar och suckulenter med öknen, men det finns också en rad andra växter. Desert vildblommor som cliffrose, Primrose, chuparose, brittlebush, Sagebrush, sand verbena, gul beeplant och ullig daisies är vanliga. Det finns också öken versioner av välbekanta blommor som ringblommor, lupiner, vallmo, solrosor, cikoria, malva, maskros, en och lilja. Under deras blomstrande säsong, dessa blommor lysa upp i öknen med färg.

Öknar värd också ett sortiment av träd och buskar såsom kreosotbehandlat bush, korsfästelsen buske, öken pil, elefant träd, Mesquite, tallar Ponderosa, Joshua träd och akacior. Många av dessa träd har minimal lövverk, eftersom vatten förlust genom bladen är inte önskvärt för dem. De kan också prydde i törnen att avskräcka hungriga djur, och de har ofta tjocka, köttiga stammar och grenar.

Många växter samlas i öknen för att överleva i svåra förhållanden. Ofta växter lever i närheten av varandra för att dra nytta av skugga, vatten lagring och jord kvar. Detta är speciellt vanligt runt träd, kaktusar och stora buskar, eftersom dessa öken växter ankare mark, vatten och näringsämnen. När mindre anläggningar dör tillbaka under mycket varmt och torrt väder, deras större vårdnadshavare skydda sina vilande rötter så att de kan stiga igen till blomma och sprida utsäde i mer gynnsamma årstider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.